Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție a clasat dosarul lui Timmermans

Data actualizării: Data publicării:
dancila timmermans gov ro

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019 clasarea dosarului penal denumit generic „Timmermans”, pe motiv că faptele reclamate nu există.

viorica-dancila-frans-timmermans-govro
Foto: gov.ro

Într-un comunicat de presă, SIIJ precizează că „procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic "Timmermans", clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”.

Procurorul Adina Florea a înregistrat, la sfârșitul lunii februarie, un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă de un site apropiat de PSD, Lumea Justiției (luju.ro).

Plângerea penală îi mai viza și pe comisarul european pe Justiție Vera Jourova, Augstin Lazăr, procurorul general al României, dar și Angela Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, dar și pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018.

În replică la plângerea penală, reprezentanții Comisiei Europene au precizat că oficialii europeni pot fi anchetați doar de către Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri