FOTO: Mediafax
„Cei care au discutat despre nevoia unui act normativ de mâine nu s-au gândit la infrastructura de instanţe care ar putea să primească astfel de solicitări - sute de mii de solicitări, din estimările actuale - în mod cert nu pot fi date în competenţa instanţelor de judecată peste noapte”, a spus Robert Cazanciuc, citat de Mediafax.
El a arătat că sistemul de instanţe, în forma actuală, nu poate face faţă unei „avalanşe de sute de mii de dosare” şi a menţionat că acest lucru nu se poate face „peste noapte”.
„Am spus, de fiecare dată, inclusiv la dezbaterile pe Codul insolvenţei, că trebuie să realizăm un echilibru rezonabil între creditor - debitor. Din perspectiva noastră, credem că actualul Cod al insolvenţei realizează acest echilibru. Am ajuns la texte acceptate de aproape toată lumea după foarte multe dezbateri. (...) Sunt convins că putem ajunge la o formă europeană, dar după dezbateri atente şi o planificare realistă de intrare în vigoare a unui asemenea act normativ”, a spus Robert Cazanciuc.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să constituie o subcomisie care să lucreze până luni la forma unui proiect de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor interesate, apoi membrii comisiei să înceapă dezbaterea, pe proiectul rezultat în subcomisie.