Prosperi oameni de afaceri, foşti fotbalişti sau impresari cunoscuţi în toată lumea. După şapte ani de anchete şi procese, procurorii au demonstrat că inculpaţii din Dosarul Transferurilor sunt vinovaţi. Între 1999 şi 2005 au transferat mai mulţi jucători de fotbal de la echipe din România către altele din străinătate. Declarau sume mai mici decât cele reale şi păstrau restul pentru ei. Prin acest mecanism, statul a fost păgubit cu un milion şi jumătate de dolari, iar cluburile de fotbal cu zece milioane.
George Copos, fost finanţator Rapid Bucureşti – spunea în timpul procesului: "N-am săvârşit nicio faptă, noi cei de la Rapid, prin transferul lui Bratu sau al lui Dulca Cristian".
În cei şapte ani de anchetă, toţi cei opt inculpaţi au spus că sunt nevinovaţi. Şi unii judecători chiar i-au crezut. Tribunalul Bucureşti, după primul proces, i-a achitat. La recurs, magistraţii de la Curtea de Apel din Capitală i-au condamnat. Pedepsele au fost între trei şi opt ani. În joc au intrat, din nou, avocaţii. Decizia a fost contestată, a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar după câteva luni, în 2013, s-a decis rejudecarea procesului, iar dosarul s-a întors la Curtea de Apel Bucureşti. Schimbarea legii penale a însemnat şi intrarea procesului în linie dreaptă. Această instanţă urma să dea decizia definitivă. Jucători de fotbal, preşedinţi de club, antrenori şi cei opt suspecţi au trecut din nou prin faţa camerelor, au urcat treptele instanţei şi s-au asezat pe băncile din sala de judecată.
S-au împiedicat şi când au dat ultimele declaraţii din boxa acuzaţilor. Nu au impresionat pe nimeni, iar la data de 4 martie 2014 a venit verdictul: Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Giovanni şi Victor Becali, Jean Pădureanu, Cristian Borcea şi Gheorghe Neţoiu au fost condamnaţi definitiv şi, rând pe rând, s-au îndreptat spre penitenciar cu cătuşele la mâini în maşinile mai puţin confortabile ale poliţiei.