Actualizare 17.25.Zece persoane sunt acuzate în acest dosar, a explicat Cristian Ene, avocatul uneia dintre celor două judecătoare.
Pentru șapte dintre acestea, procurorii vor propune emiterea unor mandate de arestare preventive, care ar urma să fie judecate de completul Curții de Apel București.
Avocatul Cristian Ene a declarat că în dosar apare numele lui Dinel Staicu.
Potrivit lui Cristian Ene, pe lângă cele două judecătoare, în dosar mai este învinuit şi un avocat.
Dinel Nuţu, fost Dinel Staicu, a fost eliberat din penitenciarul Rahova în februarie. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât ca el să fie judecat în libertate. Omul de afaceri a stat în arest aproape doi ani şi este judecat încă din 2007 pentru fraudarea companiei Transgaz cu mai bine de 11 milioane de euro.
Omul de afaceri a fost judecat în libertate până în primăvara anului 2011, când procurorii au obținut un mandat de arestare. Măsura a fost luată pentru că inculpatul a fugit din ţară, după ce a fostcondamnat definitiv pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Ca să scape de închisoare, omul de afaceri și-a schimbat numele din Staicu în Nuțu. Cu toate acestea, el a fost prins după doar o săptămînă de căutări.
Prima sa condamnare a fost între timp anulată, însă inculpatul a rămas după gratii, arestat în dosarul fraudării companiei Transgaz.
Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost reţinute în această dimineaţă
Potrivit unor surse judiciare, ele sunt suspectate de fapte de corupţie, după ce ar fi primit bani de la diverşi interlopi pentru a-i favoriza în dosarele pe care aceştia le aveau pe rolul Tribunalului Bucureşti. Concret, ele ar fi primit bani pentru sentințe favorabile interlopilor.
Urmează ca procurorii să ceară arestarea celor doi magistrați dar și a altor persoane care au fost reținute în urma audierilor de noaptea trecută.
La solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat ieri percheziția corporală și domiciliară a judecătoarelor de la Tribinalul București, dar și reținerea și arestarea preventivă a acestora.
Nume celebre, la judecata celor două judecătoare
Numele judecătorului Antonela Costache, preşedintele uneia dintre cele două secţii penale de la Tribunalul Bucureşti, a apărut în dosarul fostului senator Cătălin Voicu. Declaraţiile mai multor martori arată că magistratul avea o relaţie apropiată cu fostul parlamentar.
Antonela Costache a făcut parte şi din completul de judecată care a decis, la sfârşitul anului 2011, eliberarea condiţionată a interlopului Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru.
Un alt dosar celebru a fost cel în care s-a decis arestarea preventivă a liderului MISA, Gregorian Bivolaru.
Viorica Dinu, subalternă a Antonelei Costache la Secţia a doua penală de la tribunal, a soluţionat o serie de dosare controversate. Printre acestea, cel în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost judecat pentru favorizarea infractorului, pe care l-a secretizat.
Într-un alt caz, magistratul a decis în primă instanţă achitarea unui membru al mafiei chineze acuzat de omor, dar hotărârea sa a fost anulată de Curtea de Apel, care l-a condamnat pe chinez la ani grei de închisoare.
Ultimul dosar ajuns pe masa judecătoarei este cel al fostului senator Dan Voiculescu.
Citiţi şi
Două judecătoare au fost reținute, suspectate de legături cu lumea interlopă