Poliţiştii au descins simultan la trei sedii sociale ale Hexi Pharma din Bucureşti şi din ţară. Vizat a fost şi un depozit al societăţii, aflat la marginea Bucureştiului.
Poliţiştii de la departamentul economic au așteptat în fața societății până când au contactat un reprezentant al societății să le permită accesul în interior. Cel care a venit la depozit a fost chiar patronul Hexi Pharma. Întrebat dacă nu dorește să facă declarații, patronul societății a spus că „acum, nu”.
Mai mult, poliţiştii au mai avut de aşteptat minute bune până când patronul societăţii a găsit şi cheile potrivite pentru a deschide uşa. Iar când în sfârşit a reuşit reuşit să descuie, sistemul de alarmă i-a jucat feste.
Ţinta percheziţiilor economice au fost actele şi contractele companiei Hexi Pharma cu spitalele din ţară descoperite cu probleme: 50 la număr. Acelaşi fel de documente vor fi ridicate şi din unităţile spitaliceşti care au contracte cu firma acuzată că ar fi comercializat dezinfectanţi diluaţi.
Scandalul dezinfectanților diluați
Cătălin Tolontan și Gazeta Sporturilor au publicat începând cu 25 aprilie o serie de investigații privind diluarea intenționată a dezinfectanților din spitale.
În centrul investigațiilor este firma Hexi Pharma, producător de substanțe dezinfectante și lider de piață, care a livrat produse inclusiv pentru Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică (Spitalul de Arși), unde au fost internate mai multe victime ale tragediei de la Colectiv și care au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești.
Compania a negat acuzațiile și a spus că nu au livrat dezinfectante Spitalului de Arși.
După această precizara a companiei Hexi Pharma, Inițiativa România a publicat lista contractelor Hexi Pharma pe și a arătat că „în 2015, compania Hexi Pharma a avut 20 de contracte cu Spitalul de Arși cu o valoare totală de 26.150,7 de euro. Contractele au fost obținute prin încredințare directă, nu prin licitație”.
De asemenea, Rise Project a dezvăluit că prețul dezinfectantelor din spitale era umflat de 10 ori, adică compania ar fi cumpărat din Germania, printr-un offshore al patronului, substanţele şi le-ar fi revândut în România de 10 ori mai scump.