„Procurorii din cadrul Direcţiei Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, de către mai multe persoane, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, cum ar fi: asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influență, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la uz de fals”, arată un comunicat al DNA.
În cursul dimineții de marți, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații situate în municipiile București și Sibiu.
Decizia de eliberare condiționată a lui Ilie Carabulea ar putea fi revocată
Omul de afaceri Ilie Carabulea, vizat de aceste percheziții, este proaspăt eliberat din închisoare.
El a fost eliberat în data de 1 octombrie, din închisoarea Aiud, unde executa o pedeapsă de un an și jumătate pentru același tip de infracțiuni de corupție de care este acuzat și de această dată, cumpărare de influență.
De această dată, procurorii DNA cercetează activitatea companiei Carpatica Asigurări, care este în portofoliul omului de afaceri sibian, în grupul Atlassib. Banca a fost prezidată de Ilie Carabulea până în momentul intrării la închisoare, în vara anului 2012.
Potrivit informațiilor Digi24, Ilie Carabulea ar fi încercat să cumpere sprijinul unor funcționari ai statului, de această dată din cadrul ASF, pentru a fi anunțați reprezentanții Carpatica Asigurări în cazul unor eventuale controale.
Ilie Carabulea a avut de executat un an și jumătate pentru infracțiuni de corupție, dar a fost eliberat condiționat, astfel că se pune acum problema dacă va fi pus oficial sub acuzare și a revocării deciziei de eliberare condiționată.
ASF confirmă verificările
Autoritatea de Supraveghere Financiară a confirmat, printr-un comunicat de presă, derularea unor verificări de către DNA.
„Verificările vizează o speță legată de o societate de asigurări. DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activității din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013”, a transmis ASF.
ASF a precizat că pune la dispoziția organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor cât și, dacă va fi necesar, și documente ulterioare.