Anchetatorii spun că doctorii esteticieni primeau bani drept mită şi foloseau aparatura sau sălile de operaţie de la Spitalul de Arşi. Pacienţii primeau dignostice false, pentru ca intervenţiile să poată fi apoi decontate. Apărătorii spun însă că pentru banii primiţi în cabinetele particulare suspecţii emiteau facturi, iar logistica spitalului de stat era închiriată contra cost.
Interceptările din dosar arată că în Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Capitală, pacienţii care plăteau pentru intervenţiile estetice făcute ilegal de medici aveau prioritate în faţa celor cu probleme adevărate de sănătate.
Astfel, oamenii bolnavi stăteau pe holuri şi erau înghesuiţi în paturi, iar cei care plăteau pentru operaţii estetice erau internaţi confortabil în saloane.
Medicii acuzaţi că efectuat operaţii estetice ilegale, la Spitalul de Arşi, practicau tarife chiar şi de zece ori mai mici decât cele de la clinicile private.
Pentru a crea aparenţa legalităţii, medicii ar fi stabilit o listă de tarife ce le era adusă la cunoştinţă persoanelor care se interesau de astfel de operaţii. De altfel, aceste tarife nu acoperau costurile pentru efectuarea acestor intervenţii. Sumele erau afişate la spital în euro, nu în lei.
Pentru ”serviciile” oferite (efectuarea unor analize medicale, internarea într-un spital public în baza unui diagnostic fals, intervenția chirurgicală propriu-zisă, folosirea frauduloasă a logisticii spitalului etc.) medicii pretindeau cu titlu de mită sume cuprinse între 450 euro şi 3.400 euro, în funcţie de tipul intervenţiei, acestea fiind împărţite între membrii echipei operatorii (medicul principal de intervenţie, medicul secundar de intervenţie şi medicul anestezist).
În unele cazurile sumele acordate medicilor erau intermediate.
La percheziţii, anchetatorii au găsit sume mari de bani, doar într-una dintre situaţii fiind vorba despre aproximativ 700.000 de euro.