(Senatorul Niculae Bădălău – Foto: Facebook)
Senatorul PSD, Niculae Bădălău, a fost acţionar la firma NBG SRL, pe care o deţine acum fiul său. Între 2009 şi 2012, această firmă a derulat opt contracte încheiate cu autorităţile locale din judeţele Giurgiu şi Ilfov.
Valoarea totală a acestor contracte este de aproape 12,5 milioane de lei. Cel mai important dintre ele, de peste 6 milioane de lei, a fost încheiat în 2010, cu primăria din localitatea giurgiuveană Colibaşi.
În timpul procesului din 1988, Niculae Bădălău a obţinut pedeapsa minimă, după ce şi-a recunoscut fapta, iar avocatul său a invocat faptul că prejudiciul este unul minor.
Niculae Bădălău a fost ulterior graţiat de Nicolae Ceauşescu, care a amnistiat toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Aceasta decizie a fost prilejuită de împlinirea vârstei de 70 de ani de către dictator.
Astfel, Bădălău nu a mai făcut nicio zi de închisoare. El apucase totuşi să stea două săptămâni în arest, înaintea decizie instanţei.
Bădălău a putut în acest fel să scape şi de cazier şi să devină pe rând subprefect, prefect şi deputat de Giurgiu.
În 2009, pe vremea când era deputat în Parlamentul României, în legislatura 2004 – 2008, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a-l cerceta pe Nicula Bădălău pentru spălare de bani.
În urma analizării şi a comparării acestora cu datele înscrise în declarațiile de avere și de interese, completate şi depuse în perioada 2004 – 2008, inspectorii de integritate au constatat că Bădălău nu a declarat sau a menţionat în mod eronat mai multe terenuri în extravilan şi în intravilan, mai multe conturi curente şi de card, imobile şi bijuterii.
Totodată, ANI a constatat mai multe inadvertenţe legate de mai multe tranzacţii imobiliare efectuate de în perioada martie 2006 – februarie 2007, de parlamentar, prin interpuşi.
Niculae Bădălău a fost cercetat de DIICOT şi într-un alt dosar, închis acum, potrivit propriilor declaraţii. El a fost acuzat că a prejudiciat statul cu 500.000 de euro, prin neplata TVA la tranzacţionarea unui teren.
Senatorul PSD menţionează în declaraţia de avere că are 4 terenuri intravilane şi un teren agricol, în judeţele Ilfov şi Giurgiu precum şi în Bucureşti.
Deţine, de asemenea, o vilă cu suprafaţa de peste 800 metri pătraţi şi o casă de peste 400 metri pătraţi. Senatorul susţine că are în conturi aproape 23.000 de euro, dar şi tablouri şi bijuterii evaluate la 35.000 de euro.