„Sunteţi suspect domnule Negoiţă? Ce aveţi de declarat în apărarea dumneavostră? Aţi dat o autorizaţie ilegală pentru construirea acelui bloc?”
Niciun cuvânt din partea fostului primar al sectorului 3 la ieşirea din sediul DNA. A vorbit însă secretarul primăriei, Marius Mihăiţă, urmărit penal acum, la fel ca Liviu Negoiţă, pentru abuz în serviciu.
Marius Mihăiţă, secretarul Primăriei sectorului 3: „Este vorba despre emiterea unei autorizații de construire pe strada calea Dudeşti nr 94.... A fost emisă în mod legal, altcineva spune ca nu.”
Procurorii DNA sunt cei care spun nu.
Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA: „A fi trebuit să existe o derogare de la planurile de urbanism pentru depăşirea regimului de înălţime al zonei, ar fi trebuit un acord al proprietarilor clădirilor învecinate şi era nevoie mai ales de avize pentru construirea în care se găseşte un monument istoric. ”
Sub acuzare a fost pus şi arhitectul şef al Primăriei, Ştefan Dumitraşcu.
„Cum s-a dat aviz pentru construcţia acelui bloc din Dudeşti? S-a respectat legea?”
La adresa indicată de secretarul primăriei a fost construit un bloc, care a crescut în înălţime de la autorizaţie la autorizaţie.
Ioana Ciurlea, reporter Digi24: „Iniţial, clădirea a primit autorizaţie de construcţie pentru parter şi patru etaje. Dar, ulterior, funcţionarii de la Primăria Sectorului 3 şi-au dat acordul pentru ridicarea celui de-al optulea etaj. Tribunalul a decis că această clădire este mult prea înaltă şi a anulat autorizaţiile de construcţie. Cu toate acestea, cei de la Primăria Sectorului 3 şi-au pus semnătura şi pe ridicarea celui de-al nouălea etaj.”
Marius Mihăiță, secretarul Primăriei sectorului 3: „Nu e nimic grav.”
Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale au o altă viziune.
Nicușor Dan, reprezentantul Salvați Bucureștiul : „Autorizatiile pentru 5 și 7 etaje au fost anulate de instanță și la 3 zile dupa ce tribunalul a zis că sunt prea înalte, primarul Negoiță, arhitectul sef și secretarul Mihăiță au dat 9 etaje. La nr. 98 e un monument istoric și pentru protecția lui trebuia să se păstreze regimul de 4 etaje.”
Oamenii care locuiesc în zonă spun că se tem pentru siguranţa lor.
„Nu s-a lăsat nici măcar jumătate de metru pentru accesul pompierilor, dacă se întâmplă un incendiu în spate, pompierii trebuie să spargă să intre.”
Blocul în jurul căruia se învârt acuzaţiile procurorilor a fost construit de Ion Chiriţă, un dezvoltator imobiliar ale cărui proiecte din zone scumpe ale Capitalei au strârnit multe controverse.
Citiți și:
Liviu Negoiță, fost primar al sectorului 3, urmărit penal