Din cei 22 de agenți rutieri de la Brăila, doar patru nu sunt cercetați de procurori. Doi dintre ei erau în concediu de odihnă și ceilalți nu ies pe teren decât foarte rar. Șoferii nu trebuie să creadă însă că străzile și intersecțiile au rămas nesupravegheate.
Poliţiştilor de la Rutieră li s-au adăugat încă doi colegi de la Ordine Publică. Mai mult de jumătate dintre ei sunt în arest, după gratii sau la domiciliu. Toţi au fost filmaţi când cereau mită vitezomanilor sau celor care încălcau alte reguli de circulaţie. Colegii lor de la Anticorupţie s-au deghizat, au încălcat intenţionat legea şi când au fost opriţi li s-au cerut bani.
Interceptări:
Agent de poliție 1: Deci ăsta a dat două milioane, da?
Agent de poliție 2: Douăzeci de bețe.
Agent de poliție 1: Ce douăzeci de bețe? Adică ce?
Agent de poliție 2: Adică ce-ai auzit.
Agent de poliție 1: Păi ce înseamnă bețe?
Agent de poliție 2: Milioane.
Sursa: referatul procurorilor
Anchetatorii au ascuns microfoane şi camere de luat vederi în maşinile poliţiştilor de la Rutieră şi au avut surprize mari. Unul dintre agenţi a fost înregistrat când îşi învăţa colega cum să ceară mită voalat.
Interceptări:
Agent de poliţie 1: Îl citeşti şi tu pe băiat de treabă (…) Se cunoaşte după faţă. Îl faci să audă, adică să fie clar că sancţiunea este de 930 de lei şi pleci. O să vină el la tine...
Agent de poliţie 2: Poziţia aia de macho sau cum?
Agent de poliţie 1: Pac, pac… să pară că îi faci lui o favoare.
Agent de poliţie 2: Adică trebuie să maschezi într-un fel… nu că ţi s-a pus pata că te-ai dus la el...
Sursa: referatul procurorilor
Sunt sute de situaţii filmate sau înregistrate audio de investigatorii Direcţiei Generale Anticorupţie, în care agenţii de circulaţie de la Brăila au cerut şi primit mită ca să nu scrie amenzi. Cea mai mică „atenţie” era 100 de lei, dar cazurile grave erau taxate cu 2.000 de lei.