Consiliul Județean Teleorman a fost păgubit cu 30 de milioane de lei în urma afacerilor Tel Drum, potrivit DNA. Instituția nu s-a constituit însă parte civilă în dosar. Oficialii CJ spun, în exclusivitate de Digi24, că nu au fost informați despre acest prejudiciu.
„Nu ne-am constituit parte civilă pentru că până în momentul de faţă nicio instituţie nu ne-a informat, nu cunoaştem care este prejudiciul şi trebuie să fie întemeiat, să vedem care sunt probele. Nu putem să ştim. Nu am primit nici scris, nici oral nicio informaţie cu privire la acest lucru”, a spus Dănuţ Ionel Cristescu, preşedintele CJ Teleorman.
Întrebat ce se va întâmpla când vor primi această înștiințare, Cristescu a răspuns: „Vom analiza şi vom vedea dacă este cazul să ne constituim parte civilă în acest caz”.
„Nu au fost bani acoperiţi din bugetul CJ Teleorman. Dacă vom avea o altă corecţie, vom acţiona în instanţă, care va decide dacă se va aplica sau nu acea corecţie”, a adăugat șeful CJ Teleorman.
Acesta mai spune că relația dintre instituția pe care o conduce și compania Tel Drum este „instituțională”.
„Faptul că este o societate ca oricare altă şi desfăşoară anumite contracte cu societatea respectivă. Toate licitaţiile s-au desfăşurat legal, cel puţin de când eu sunt preşedinte a existat procedura de licitaţie publică deschisă, au câştigat şi alte societăţi, o firmă din Bucureşti, o firmă din judeţul Dâmbovița”, a spus Cristescu.
DNA preciza, în comunicatul prin care a anunţat sechestrul pus în dosarul Tel Drum, că nicio instituţie publică prejudiciată nu s-a constituit parte civilă în dosar.
Digi24 a cerut o poziţie oficială şi de la Ministerul Dezvoltării, dar instituţia nu a transmis încă un punct de vedere.
Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile suspecților din dosarul Tel Drum, inclusiv pe întreaga avere a lui Liviu Dragnea, pentru recuperarea prejudiciului evaluat la 127,5 milioane de lei.