Vineri, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj se reunesc pentru a discuta despre revocarea din CSM a altor doi judecători.Instanţa de la Cluj este prima care a decis acest lucru în cazul Alinei Ghica.
Miercuri, Asociaţia Magistraţilor din România a cerut demisiile de onoare ale membrilor CSM şi au subliniat că, în cazul în care acestea nu vor fi depuse, vor solicita declanşarea procedurii de revocare.
Vineri, judecătoarea Alina Ghica şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM. A fost respinsă, iar alegerea unui nou vicepreşedinte a fost amânată pentru săptămâna aceasta. În prima parte a aceleiaşi şedinţe, procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost ales preşedinte al CSM, spre nemulţumirea Asociaţiei Magistraţilor din România.
CSM, alegeri cu cântec în 2013
În 2012, preşedintele CSM Alina Ghica şi vicepreşedintele Oana Schmidt Hăineală au depus un proiect comun însă, de-a lungul anului, vicepreşedintele a părut să conducă mai mult decât preşedintele Ghica. Surse din magistratură apreciau încă dinaintea alegerilor de vineri că, în 2013, cele două intenţionează să facă o rocadă astfel încât Oana Hăineală să preia conducerea, iar Alina Ghica să-i fie vicepreşedinte.
De asemenea, faptul că un procuror a candidat în premieră la preşedinţia CSM, în condiţiile în care forul cuprinde mai mulţi judecători decât procurori, a generat discuţii în sistemul judiciar.