Dosarul fraudelor bancare. 16 persoane au fost arestate preventiv

Data publicării:
01042013 fraude bancare

Prejudiciul în acest dosar este de aproape 15 milioane de euro, iar ancheta are legătură cu un dosar mai vechi, în care au fost audiaţi acum câteva luni inclusiv bancheri şi angajaţi ai ministerului Economiei. În această noapte, 18 persoane implicate în dosarul fraudelor bancare au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. 

Duminică dimineaţa, anchetatorii au efectuat 80 de percheziţii în București, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța şi Giurgiu, 80 de suspecţi fiind duşi la sediul DIICOT Călăraşi. Poliţiştii au confiscat din casele bănuiţilor şase kilograme de aur, o jumătate de milion de lei şi aproape 30 de maşini de lux. 

Majoritatea suspecţilor sunt romi îmbogăţiţi din afaceri cu fier vechi, despre care anchetatorii spun că ar fi păgubit bancile cu milioane de euro.

În casele romilor au fost găsite sume mari de bani, arme albe, documente, telefoane mobile, dar şi obiecte scumpe pe care le-ar fi cumpărat cu bani obţinuţi ilegal.

Romii sunt acuzaţi că l-au ajutat cu bani proveniţi din furtul de fiare vechi pe unul dintre liderii reţelei de fraude bancare. Mihai Ruse, arestat în urmă cu patru luni, ar fi fost ajutat în campania electorală pentru alegerile locale şi le-ar fi promis localnicilor că va ridica preţul terenurilor din zonă. Anchetatorii spun că bărbatul avea de gând să treacă pământurile din extravilan în intravilan.

Ancheta are legătură cu un mai vechi dosar în care au fost audiaţi acum câteva luni inclusiv bancheri şi angajaţi ai Ministerului Economiei.

Acum câteva luni a avut loc o acţiune similară, în care mai mulţi oameni de afaceri şi bancheri au fost ridicaţi pentru că ar fi făcut tranzacţii cu terenuri sau cu imobile care erau garantate prin Fondul de Garantare, astfel că pagubele pe care statul şi mai multe bănci le-au suferit au depăşit 20 de milioane de euro.

Din reţeaua care s-a ocupat de aceste tranzacţii au făcut au făcut parte importanţi oameni de afaceri şi bancheri, între care Aurel Şaramet, directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, şi Alexandru Duca Cercel, vicepreşedintele BRD. Aceste persoane erau urmărite de aproape un an de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singura gară din România, punct de frontieră pentru două țări. O bijuterie inspirată din Veneția și o...
Digi FM
Nicușor Dan, despre campania lui Călin Georgescu: “Specialiştii cu care am vorbit spun că trece de 10...
Pro FM
Cum arată mama lui Fuego și ce mesaj emoționant i-a transmis public de ziua ei. Fanii, impresionați complet...
Film Now
Cum arată Milla Jovovich, în 2024, la 49 de ani. Imagini de colecție cu celebra actriță
Adevarul
Jurnalista din România, dezamăgită de Țara lui Moș Crăciun. „Laponia e prima țeapă pe care o iau de pe...
Newsweek
De ce pensia intră pe card, în ianuarie, mult mai devreme? Ce bani iau în plus pensionarii?
Digi FM
Iluzie optică: Poți să găsești ursul polar din imagine? Doar cei mai inteligenți reușesc în mai puțin de 5...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Cum arată un câine care a dispărut timp de 4 luni și a trăit în sălbăticie. Stăpânii abia l-au recunoscut...
Film Now
Cum o privește el, nu o privește nimeni! Keanu Reeves, fascinat de Alexandra Grant pe covorul roșu la...
UTV
Reactia lui Sydney Sweeney dupa criticile dure legate de aspectul ei fizic