Pentru a preveni astfel de atacuri, în noul cod penal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, erau prevăzute amenzi sau chiar închisoare. PNL însă, în frunte cu însuşi Crin Antonescu, a iniţiat o lege de abrogare a respectivului articol din noul Cod penal.
Practic, liberalii vor ca orice persoană să îi poată critica pe magistraţi sau să îi acuze de diverse infracţiuni, fără să rişte vreo sancţiune. În opinia PNL, această reglementare din noul Cod Penal ar încălca dreptul la liberă exprimare. Pentru această iniţiativă, liberalii nu s-au consultat cu social-democraţii, dar mizeză şi pe voturile acestora.
E curios de văzut cum va justifica liderul PNL această undă verde, practic, dată tuturor criticilor la adresa justiţiei. Nu mai târziu de acum trei săptămâni, Crin Antonescu poza în apărătorul independenţei justiţiei de toţi cei care încearcă să intimideze, să influenţeze sau să controleze procurorii sau judecătorii din România.
„Victor Ponta trebuie să știe că oricine încearcă să intinmideze, să influențeze sau să controleze procurori sau instanțe în România va avea în mine un adversar. Dreptate până la capăt înseamnă independența justiției. O justiție independentă nu e împărțită pe parcele de influență, O justiție independentă nu face obiectul unor așa mesaje de putere și influență”, spunea Crin Antonescu la 4 octombrie.
Numai că, din declaraţiile pe care unii dintre cei mai importanţi oameni politici ai ţării le fac, rezultă că ei nu prea îşi doresc o justiţie independentă în România. În materialul video de mai sus puteți viziona o scurtă selecţie a ultimelor atacuri din partea politicului la adresa justiţiei.