Cei doi poliţişti de frontieră au deschis procesele la Curtea de la Strasbourg în 2011, în acelaşi an în care au demarat anchetele procurorilor.
Erau angajaţi la Vama Siret, din judeţul Suceava, când au fost ridicaţi din locuinţele lor, fiind acuzaţi de luare de mită. Procurorii i-au acuzat că ar fi acceptat în nenumărate rânduri sume de bani pentru a facilita traficul de ţigări la graniţa României cu Republica Moldova.
Aceleaşi acuzaţii au fost aduse şi altor 274 de poliţişti şi lucrători vamali, de la frontierele de vest şi de est. Anchetatorii aveau la dosar ore întregi de filmări care dovedeau actele de corupţie.
După ce au fost ridicaţi din locuinţe, cei doi poliţişti de frontieră au fost aduşi de mascaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Capitală.
Ulterior au fost arestaţi, însă judecătorii i-au eliberat în timpul procesului. Ei au dat în judecată statul pentru condiţiile inumane din arest, dar şi faptul că nu li s-a respectat dreptul la apărare pe parcursul anchetei.
Guvernul a început imediat negocieri cu reprezentanţii celor doi, pentru a evita două noi condamnări, care s-ar fi adăugat celor câteva zeci pronunţate în ultimii ani pentru condiţiile din penitenciarele şi aresturile din România.
Avocaţii agenţilor au acceptat apoi despăgubirile oferite de statul român, care totalizează 5.700 de euro. CEDO a luat act de înţelegere şi a scos cele două cazuri de pe rol.