Compania RMGC, urmărită penal. Purtător de cuvânt: Nu este vizată nicio persoană angajată la companie

Data publicării:
rosia montana mediafax

Compania Roșia Montană Gold Corporation este urmărită penal în dosarul fostului consilier guvernamental Marcel Păvăleanu. El a fost arestat pentru o evaziune fiscală de 35 de milioane de euro.

Această informație apare chiar la Registrul Comerțului, furnizată la o solicitare a postului nostru de televiziune.

RMGC ar fi făcut o plată de peste 1 milion de lei unei firme din Ploiești, care, potrivit procurorilor, este o firmă fantomă.

Surse judiciare ne-au furnizat informații cu privire la motivul pentru care această companie este urmărită penal. Are legătură, așadar, cu dosarul deschis pe numele fostului consilier guvernamental.

Plata de 1 milion de lei către Kadok Interprest SRL ar fi atras suspiciuni procurilor, motiv pentru care aceștia au decis să pună RMGC sub urmărire penală.

Contactat de Digi24, Dragoș Tănase, directorul RMGC, a refuzat să ofere un punct de vedere oficial.

RMGC deține licența de exploatare de la Roșia Montană.

„Una dintre societățile comerciale de la care RMGC a achiziționat bunuri și servicii în calitate de beneficiar este supusă urmăririi penale, iar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale împotriva tuturor societăților comerciale care aceasta a avut raporturi contractuale”, a spus Cădălin Hossu, purtătorul de cuvânt al RMGC, la Digi24.

„În momentul de față, extinderea cercetărilor vizează 43 de societăți comerciale, printre care și RMGC, fără să fie vizată nicio persoană angajată la companie sau din conducerea acesteia”, a adăugat Hossu.

Purtătorul de cuvânt al RMGC a menționat că a solicitat Parchetului toate documentele referitoare la această situație. 

Legături cu nava Flaminia

Cazul „Păvăleanu” este parte a unei anchete mai ample a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Prahova, în care sunt vizați și Răzvan Alexe și Raul Cristian Stănescu, cercetați pentru șantaj și „acceptare a unor deșeuri introduse în țară în alte scopuri decât cel al eliminării”.

Procurorii susțin că Razvan Alexe ar fi încercat să transporte reziduurile toxice de pe vasul Flaminia la staţia de epurare aparţinând Rafinăriei Astra Ploiești – rafinărie care nu mai este funcțională de mai bine de cinci ani.

Interlopul Răzvan Alexe și consilierul guvernamental, Marcel Păvăleanu, sunt asociați în mai multe afaceri. Ambii sunt arestați în prezent. Alexe a devenit cunoscut la sfărșitul anilor ’90 când a fost împușcat într-un cazinou bucureștean pe fondul unui conflict cu clanul Gemenilor. Alexe este temut în Ploiești din cauza acțiunilor frecvente de tip racket dar și a conexiunilor lui politice pe care DNA Prahova le investighează acum, potrivit RISE Project.

Din cauza încărcăturii toxice de la bordul navei, acumulate în urma unui uriaș incendiu, vasul Flaminia a fost refuzat de mai multe porturi din lume. În final, a fost acceptat în România pentru decontaminare.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a aprobat intrarea deșeurilor toxice în țară, pentru ca acestea să fie valorificate în instalații autorizate. De la bordul vasului au fost descărcate 2162 de tone de deșeuri metalice.

Contractul, în valoare de 28 de milioane de dolari, a fost cîștigat de de un consorțiu format din Glar Construct, Uni Recycling și SETCAR, care ar fi trebuit să se ocupe atît de transportul deșeurilor cît și de valorificarea acestora. Firma Glar Construct a fost fondată de deputatul PSD de Prahova, Sebastian Ghiță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri