Cătălin Voicu a primit șapte ani de închisoare cu executare. Decizia e definitivă

Data publicării:
catalin voicu mediafax-10120

În lipsa lui, procurorii şi avocaţii fostului senator au vorbit mai mult de opt ore în faţa magistraţilor, unii încercând să îi convingă de faptul că fostul parlamentar trebuie să stea nouă ani la închisoare, alţii că trebuie achitat. Apărătorii au încercat să amâne finalul şi au spus că Voicu s-a internat la spital.

Nu au reuşit să aducă dovada în timp util, aşa că judecătorii au continuat procesul. Judecătorii au atras atenţia avocaţilor lui Cătălin Voicu asupra faptului că nu este prima dată când fostul senator invocă motive de sănătate pentru a tărăgăna procesul. La ultimul termen, Cătălin Voicu a chemat o ambulanţă privată, care l-a dus din sala de judecată la spital.  

Actualizare ora 01.10 Fostul senator social-democrat a fost transferat azi-noapte de la spitalul Floreasca, unde fusese internat în cursul dimineţii, la spitalul Penitenciarului Rahova.

Actualizare ora 23.30 Omul de afaceri Marius Locic s-a predat. El s-a prezentat la Serviciul Arest al Poliției Capitalei.

„Nu avut curajul să dea o soluţie corectă. Sunt total nevinovat. După ce vor rezolva toate problemele voi pleca din România. În România oamenii de afaceri nu pot trăi liniştiţi. Avocaţii vor decide care sunt paşii de astăzi încolo. Era mult mai util să fiu în libertate, să ajut handicapaţii, să fac o gradiniţă, să fiu în societate”, a declarat Marius Locic. 

Actualizare ora 21.15. Fostul judecător Florin Costiniu a primit patru ani cu suspendare, la fel și omul de afaceri Costel Cășuneanu. În schimb, Marius Locic are de executat patru ani de închisoare.

Actualizare 18.25. „Cătălin Voicu este internat în secția de chirurgie. Starea este stabilă, el este în curs de investigații”, a declarat medicul Dan Marinescu, de la spitalul Floreasca. „Pacientul a fost internat de dimineață, la 7.36”, a adăugat el.

Actualizare 18.21. Fostul senator Cătălin Voicu a fost internat, luni, în Clinica de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca din Capitală, cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte boli, a declarat şeful clinicii, Mircea Beuran, citat de Mediafax.

„Au fost multe discuţii în legătură cu internarea fostului senator Cătălin Voicu. Acesta a ajuns luni dimineaţă la spital în urgenţă, având rectoragie, adică pierdere de sânge prin rect, dar şi anemie secundară. Totodată, pacientul are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate, în prezent fiind supus unor investigaţii medicale complexe”, a spus medicul Mircea Beuran, şeful Clinicii de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dr. Bogdan Opriţa, a declarat că Voicu nu este internat în unitatea medicală.

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Radu Macovei, a precizat că a fost o confuzie de nume, fiind căutat printre persoanele internate în unitatea medicală Mădălin Voicu, nu Cătălin Voicu.

Cătălin Voicu a depus acte medicale prin care justifică absenţa clientului său. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost programate astăzi audierile şi pledoariile finale în acest proces.

În acest moment, completul de cinci judecători analizează actele medicale depuse de fostului parlamentar. Unul dintre spunea că în ultima lună, Cătălin Voicu a fost internat de mai multe ori la o clinică privată din Capitală. Ultima oară a fost externat sâmbăta trecută, astfel încât intenționează să ajungă la ICCJ pentru a avea ultimul cuvânt înainte ca instanța să rămână în pronunțare pentru o decizie finală.

Avocatul a precizat că, cel mai probabil, în această dimineață a fost vorba despre o evoluție puternică a bolii, astfel încât Cătălin Voicu a necesitat internare de urgență la Spitalul Floreasca.

Fostul parlamentar a fost condamnat de completul de trei judecători de la instanța supremă la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție. Procurorii DNA susțin că, în anul 2009, Cătălin Voicu a solicitat de la doi oameni de afaceri, sume de bani foarte mari, în jur de 200.000 de euro, pentru a-i ajuta să obțină decizii favorabile în dosare pe care oamenii de afaceri le aveau la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Inculpat în acest dosar este și fostul șef al secției civile al instanței supreme, Florin Costiniu, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Pedepse maxime

Procurorii anticorupţie au cerut pedepse majorate pentru fostul senator şi ceilalţi trei acuzaţi din dosar.

E vorba de nouă ani de închisoare pentru Cătălin Voicu, ce fusese condamnat de prima instanţă la cinci ani în spatele gratiilor. Trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sunt acuzaţiile pentru care a fost trimis în judecată în 2010.

Pentru fostul judecător Florin Costiniu, procurorii au cerut șase ani de închisoare cu executare, sub acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă.

Omul de afaceri Marius Locic riscă cinci ani de închisoare. DNA vrea ca pedeapsa de patru ani de închisoare, dictată de prima instanţă pentru cumpărare de influenţă şi fals, să fie mărită.

Procurorii vor şi ca omul de afaceri Costel Căşuneanu să execute pedeapsa de patru ani primită în primă instanţă. Costel Căşuneanu a fost condamnat cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.

Fostul senator, care a stat în arest timp de un an şi patru luni în acest caz, a fost acuzat că ar fi cerut sume importante de bani de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a îi ajuta cu mai multe dosare penale şi civile pe care aceştia le aveau pe rol. O parte din intervenţiile promise de Voicu urmau să fie făcute cu ajutorul fostului magistrat Florin Costiniu.

Cătălin Voicu

- pedeapsa cerută de DNA: 9 ani de închisoare

- pedeapsa decisă în primă instanţă: 5 ani de închisoare

- acuzaţiile procurorilor: trafic de influenţă, fals în înscrisuri

Florin Costiniu

- pedeapsa cerută de DNA: 6 ani de închisoare

- pedeapsa decisă în primă instanţă: 4 ani de închisoare cu suspendare

- acuzaţiile procurorilor: complicitate la cumpărare de influenţă

Marius Locic

- pedeapsa cerută de DNA: 5 ani de închisoare

- pedeapsa decisă în primă instanţă: 4 ani de închisoare

- acuzaţiile procurorilor: cumpărare de influenţă şi fals

Costel Căşuneanu

- pedeapsa cerută de DNA: 4 ani de închisoare

- pedeapsa decisă în primă instanţă: 4 ani de închisoare cu suspendare

- acuzaţiile procurorilor: cumpărare de influenţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Casa unei românce din Anglia, desemnată una dintre locuințele cel mai frumos decorate din Marea Britanie. Cei...
Digi FM
De 40 de ani împreună, la fel de îndrăgostiți. Goldie Hawn și Kurt Russell, fericiți în vacanța de Crăciun...
Pro FM
Dua Lipa, cerută în căsătorie de Crăciun, după un an de relație. Cine e logodnicul celei mai populare artiste...
Film Now
Nicole Kidman, spectaculoasă și la plajă, nu doar pe covorul roșu. Actrița de 57 de ani, impecabilă într-un...
Adevarul
Reacția elegantă a portarului Florin Niță, după ce a fost făcut nesimțit de un fost mare fotbalist
Newsweek
Pensiile contributive, militare și speciale NU cresc. Ultima formă a Ordonanței Trenulețul DOCUMENT
Digi FM
Denzel Washington a împlinit 70 de ani. Actorul cu carieră de legendă iubește aceeași femeie de peste patru...
Digi World
Ce se întâmplă în corpul tău când ești mahmur. Ce efecte are o noapte îmbibată în alcool asupra organismului
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și...
UTV
Dua Lipa, ceruta in casatorie de Craciun. Iubitul ei, Callum Turner, a facut pasul cel mare dupa un an de...