Suspecţii în acest caz ar fi ajutat 230 de persoane să beneficieze pe nedrept de pensii pe caz de boală, fără să sufere de afecţiunile menţionate în documentele eliberate în fals de Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa.
În perioada 2012 - 2014 poliţiştii şi procurorii au deschis patru dosare penale complexe cu privire la săvârşirea a 509 infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, luare şi dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals si uz de fals.
În urma unor percheziţii care au avut lco astăzi, anchetatorii vor pune în executare şase mandate de aducere, urmând ca persoanele vizate să fie duse la audieri la Parchetul Tribunalului Călăraşi.
Surse apropiate anchetei au afirmat că printre cei şase se numără membri ai Comisei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa, acuzaţi de luare de mită, dar şi medici suspectaţi de eliberarea unor documente false în urma cărora au fost întocmite dosarele de pensionare.
Principalii suspecţi în acest caz sunt un medic şi un asistent medical, membri ai Comisiei de expertiză, dar şi două infirmiere, angajate la spitalul din Olteniţa, care ar fi fost intermediarii între beneficiarii pe nedrept ai pensiilor de boală şi membrii comisiei care participau la eliberarea documentelor pentru aceşti beneficiari.
Potrivit surselor citate, percheziţiile sunt încă în desfăşurare, anchetatorii descoperind importante sume de bani în sediile percheziţionate.
Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa se află în subordinea Casei Judeţene de Pensii Călăraşi.