„Nu am emoţii în Săptămâna Patimilor”, a spus Dan Voiculescu marţi dimineaţă, sosind în jurul orei 10 la Curtea de Apel Bucureşti. El nu a dorit să facă alte declaraţii, în ciuda insistenţelor jurnaliştilor prezenţi:
După mai puţin de o oră, şedinţa s-a încheiat, după ce unul din avocaţii lui Dan Voiculescu a invocat o excepţie, mai exact propunerea de anulare a privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Scopul ar fi ca toate părţile implicate să îşi recupereze banii, statul - terenul şi clădirea, iar Dan Voiculescu - investiţiile făcute în ultimii 12 ani.
Excepţia propusă marţi instanţei Curţii de Apel Bucureşti a fost respinsă de prima instanţă, care a şi decis condamnarea omului de afaceri la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani.
Avocatul cere ca respectiva excepţie să fie soluţionată separat, sesizând instanţa supremă pentru a se pronunţa asupra procedurii de urmat, în condiţiile în care de la 1 februarie este în vigoare un nou Cod Penal.
------------------
În urmă cu o săptămână, unul dintre judecători a cerut să fie retras din proces, după ce numele său a fost asociat cu o anchetă a procurorilor DNA, cei care l-au trimis pe Dan Voiculescu în judecată în acest caz.
„Cred că judecătorul a observat că în spaţiul public a fost acuzat că a fost părtinitor în caz”, a spus atunci Dan Voiculescu în faţa instituţiei.
Întrebat în favoarea cui ar fi fost părtinitor magistratul, Dan Voiculescu a replicat că nu ştie.
„Nici nu ştiu de unde a apărut porcăria asta, dar îl felicit. Un judecător care are puterea să spună "mă abţin până se lămuresc lucrurile" e de toată lauda”, a adăugat el.
În acelaşi dosar a fost condamnat şi Gheorghe Mencinocopschi, la şase ani de închisoare cu executare, precum şi fostul ministru Sorin Pantiş.