Întrebată dacă a mai luat legătura cu Dan Voiculescu după încarcerarea acestuia, Maria Vasii a declarat că ceilalţi avocaţi din echipă au mers la acesta la Penitenciarul Rahova.
„Este lesne de observat cum poate fi starea de spirit a unui condamnat care nu-şi înţelege condamnarea, pentru că domnul Voiculescu are în continuare convingerea că procesul său a ieşit din tiparul firesc al unui proces echitabil”, a spus avocata Maria Vasii, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus sub sechestru imobilul de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3.
Întrebată care sunt următorii paşi, după condamnarea lui Dan Voiculescu, avocata Maria Vasii a arătat că au fost deschise proceduri de atac prin căi extraordinare şi că apărarea va comunica ulterior presei informaţii despre aceste aspecte juridice, scrie Mediafax.
Maria Vasii a mai spus că procurorii DNA au indisponibilizat sediul Antena 3, iar împotriva deciziei de executare a dispoziţiilor din condamnarea din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare a fost făcută contestaţie la executare, la Tribunalul Bucureşti.
„Este doar indisponibilizat, am promovat deja contestaţie la executare, ea se află pe rolul Tribunalului Bucureşti. Până la judecarea contestaţiei la executare, apreciem că un alt demers nu mai poate fi efectuat”, a precizat Vasii.
Avocata a arătat că, în opinia apărării, „această măsură nu are un fundament legal” şi a precizat că indisponibilizarea prin notarea sechestrului este o simplă notare în cartea funciară, care interzice trimiterea drepturilor reale asupra acestei proprietăţi.
Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.
În acelaşi dosar au fost condamnaţi fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, la opt ani de închisoare, Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, şi Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS, la câte şase ani de închisoare, şi Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.
În acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.