Fosta şefă a DIICOT Alina Bica este acuzată că, în 2013, ar fi primit, prin intermediari, un teren în Snagov, răsplată pentru ajutorul dat omului de afaceri Gheorghe Stelian, care a primit de la stat o despăgubire cu 62 de milioane de euro mai mare decât cea reală.
Pentru că terenul nu a fost niciodată pe numele magistratului, nici nu apare în declaraţiile de avere. În documente, fostul şef al DIICOT menţionează un teren în Clinceni, un apartament în Bucureşti, o maşină şi bijuterii în valoare de 9 mii de euro.
Un alt magistrat, judecător în Covasna, este implicat în dosarul cu cel mai mare prejudiciu din retrocedări. Lorand Ordos declară că deţine un teren, o casă şi două maşini, însă martorii DNA au susţinut în declaraţiile date că averea magistratului a crescut considerabil în ultimii ani Procurorii îl acuză că, pentru a retroceda ilegal 43 de mii de hectare de pădure, ar fi primit mită în valoare de 300 de milioane de euro. În dosar apar nume grele ale politicii sau lumii mondene.
O altă retrocedare care a ridicat suspiciuni a fost posibilă tot cu ajutorul unui judecător. Neculae Toader, de la judecătoria Pătârlagele, ar fi primit 250 de mii de euro pentru a retroceda 5000 de hectare de pădure, cu un prejudiciu de aproape 22 de milioane de euro. În declaraţia de avere, magistratul menţionază trei terenuri, dintre care doar două dobândite recent, două apartamente şi o maşină.
Judecătorul din Suceava, Bogdan Bărbuţă ar fi decis ilegal în 69 de dosare de retrocedare. Procurorii spun că "tariful" magistratului era de câteva sute de euro pentru fiecare hotărâre. În declaraţia de avere, judecătorul menţionează o casă, un apartament şi o casă de vacanţă în construcţie.