Potrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost introdusă marți de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de reprezentant al statului, având ca obiect "evacuarea".
Instanța a stabilit pentru 17 martie termen pentru judecarea procesului.
Acțiunea a fost introdusă de ANAF după ce reprezentanții trustului Intact au susținut că nu există o decizie în instanță privind evacuarea posturilor de televiziune din imobilele situate pe șoseaua București — Ploiești.
ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, a trimis săptămâna trecută o notificare de evacuare prin care a somat posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 să elibereze în termen de cinci zile imobilele din șoseaua București — Ploiești.
"Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român — proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate", se menționa într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală.
La scurt timp, reprezentanții Antena 3 au anunțat că ''acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia tv și Zu tv''.
Potrivit Antena 3, demersul autorităților era ''abuziv'', întrucât societăților media din grupul Intact li s-a refuzat dreptul la o soluție corectă în urma sentinței din 8 august 2014: ''nu li s-a permis nici închirierea spațiilor pentru care, de altfel, legea și instanțe din România au recunoscut chiar dreptul de preempțiune și nici nu le-a fost propus un calendar rezonabil pentru eliberarea spațiilor confiscate''.
Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, în dosarul ICA. Judecătorii au stabilit că prejudiciul în acest caz se ridică la 60 de milioane euro și au dispus confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.
Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220 metri pătrați situat în București, sector 1, strada Gârlei nr. 1D și construcțiile aferente, precum și de alte două terenuri și construcțiile aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B. Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren în suprafață de 4.184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.