Floarea Meșter este văduva unui fost angajat al CET, care, după ce a fost disponibilizat în 2002, a dat societatea în judecată şi a obţinut, un an mai târziu, salarii compensatorii în valoare de 150 de milioane de lei vechi. La 12 ani distanţă, femeia a aflat că are de dat înapoi peste 30.000 de lei.
Alţi 151 de foşti angajaţi ai CET Oradea sau rudele lor au de dat înapoi bani.
Situaţia s-a schimbat la 180 de grade după ce reprezentanţii societăţii i-au dat în judecată pe foştii angajaţi care au obţinut în instanţă salarii compensatorii.
Sorin Husăsan, consilier juridic în cadrul Electrocentrale Oradea: „Erau obligaţi la restituirea sumelor care s-a dovedit pe cale de expertiză contabilă că au fost primite în plus după obţinerea hotărârilor, Termocentrale a pornit acţiune de întoarcere a executării, care a durat mai mult din motive de tergiversări şi invocari de excepţii, inclusiv de neconstituţionalitate”.
Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor: „În baza unei hotărâri judecătorești pronunțate de Curtea de Apel Oradea prin care s-a dispus întoarcerea executării, respectiv restituirea către Electrocentrale a sumelor încasate de foștii angajați”.
Pentru că la acestea se adaugă penalități de întârziere, indexări şi plata executorului judecătoresc, oamenii trebuie să dea acum înapoi de două ori banii primiţi în urmă cu 12 ani.
Gheorghe Pusta, fost angajat al CET Oradea: „Şi zic că ne vor scoate locuințele la licitație dacă nu se va recupera în termen cât mai scurt”.
În încercarea de a evita acest deznodământ, cei 152 de angajaţi vor să apeleze la Avocatul Poporului și la CEDO.