Istoricul Mădălin Hodor, cercetător CNSAS, publică, în Revista 22, numele ofiţerilor de Securitate care au ridicat arme şi muniţie, în intervalul 17-19 decembrie 1989, la Timişoara. De fapt, e vorba de două liste: una cu armamentul ridicat, cealaltă cu armamentul folosit. Din 272 de piese scoase dintr-un depozit al Ministerului de Interne, doar 63 au mai fost returnate.
"Probabil că maistrul militar clasa a II-a Ambrozie Pantea, gestionarul depozitului de armament al Inspectoratului Județean al Ministerului de Interne Timiș, nu și-a imaginat vreodată că agenda sa de serviciu va ajunge probă într-un proces deschis împotriva superiorilor săi. În zilele acelea din decembrie era mult mai preocupat să-i noteze pe cei care ridicau arme și muniție din depozit, știind că va răspunde pentru fiecare pistol-mitralieră, fiecare încărcător, fiecare glonț predat. De aceea, i-a trecut pe toți pe listă, menționând în dreptul fiecăruia tipul armei, seria și cantitatea de muniție ridicată", scrie istoricul Mădălin Hodor, în Revista 22.
Documentele publicate de Hodor, vizează zilele de 17, 18 și 19 decembrie 1989, subliniind totodată că "de pe 20 decembrie nu a mai fost nevoie să-i aprovizioneze, pentru că în acea zi Ștefan Gușă a dat ordin unităților Armatei, care acționaseră în oraș, să se retragă în cazărmi".
Portrivit sursei citate, au rezultat astfel două liste: cu armele ridicate de securişti în zilele menţionate, respectiv cu armele găsite cu urme de tragere. "Informațiile au fost folosite în timpul proceselor de la Timișoara pentru a proba implicarea capilor Securității și Miliției în represiune, dar nu s-a procedat niciodată la compararea extensivă a seriilor armelor și nici la chemarea în fața procurorilor a tuturor celor care le-au avut în custodie, pentru ca măcar să fie chestionați asupra modului în care le-au folosit. Or, comparația oferă rezultate spectaculoase", atrage atenţia istoricul.
Articolul complet plus documentele, AICI.
Mădălin Hodor este şi autorul textului, Adio, bătrâne asasin!, legat de activitatea ultimului şef al Securităţii, Iulian Vlad, care a declarat constant că ofiţerii de Securitate nu au tras la Revoluţie.