Intervenții chirurgicale complexe pentru pacienții oncologici

Data publicării:
Chirurgie oncologica Articol susținut de SANADOR

Numărul cazurilor de cancer este în creștere, odată cu îmbătrânirea populației și cu adoptarea unui mod de viață tot mai sedentar, cele mai frecvente tipuri fiind cancerul colorectal, cel pulmonar, cancerul de sân și cel de prostată. Din fericire, pacienții au în prezent mai multe șanse de vindecare, chiar și în stadii mai avansate ale bolii, datorită progreselor înregistrate în medicină, care permit tratamente mult mai eficiente și mai sigure, cu rezultate foarte bune.

În cele mai multe cazuri, cancerul este tratat multidisciplinar, prin combinații ale modalităților terapeutice (chirurgie, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie). Chirurgia oncologică rămâne, însă, principala modalitate de tratament curativ pentru majoritatea cancerelor solide. Intervențiile de chirurgie oncologică pot fi realizate în scopuri multiple. Pot avea un scop diagnostic (incluzând biopsia), terapeutic (chirurgia curativă – radicală și citoreducțională), dar și paliativ, reconstructiv sau preventiv.

Atunci când tumorile maligne sunt descoperite în stadii incipiente, localizate, opțiunile chirurgicale includ metode minim invazive de tratament, precum chirurgia asistată laparoscopic sau robotic. Chirurgia robotică este folosită din ce în ce mai mult în tratamentul cancerului, datorită preciziei cu care poate fi realizată excizia tumorilor, cu respectarea marginilor de siguranță, dar și pentru facilitarea rezecției ganglionilor limfatici, care pot fi invadați tumoral. Spre deosebire de operațiile deschise, intervențiile robotice protejează țesuturile sănătoase învecinate și permit chirurgului o mai mare libertate de mișcare, chiar și în zonele anatomice mai înguste, cum este pelvisul – beneficiu important în tratarea cancerului de colon, spre exemplu. Flexibilitatea componentelor robotice, care asigură o manevrare mai ușoară și o excizie precisă, dar și calitatea superioară a imaginilor câmpului operator, cresc semnificativ șansele de succes. Totodată, riscurile de complicații postoperatorii sunt mult reduse, iar pacientul se va recupera mai rapid și se va bucura de o mai bună calitate a vieții.

În cazul unor cancere avansate, operațiile minim invazive nu mai pot fi de ajutor, deoarece poate fi nevoie de rezecții largi, la mai multe niveluri ale organismului.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții oncologici beneficiază de tratament chirurgical realizat de medici cu foarte multă experiență, în condițiile de maximă siguranță oferite de un bloc operator dotat cu tehnologiile și echipamentele cele mai avansate. Aici pot fi tratate cu succes chiar și cele mai dificile cazuri de cancere digestive, ginecologice, urologice, pulmonare, cerebrale, endocrine și nu numai. Ori de câte ori este posibil, echipa medicală oferă soluțiile cel mai moderne pentru o calitate cât mai bună a vieții pacientului, prin proceduri de chirurgie reconstructivă sau intervenții minim invazive, efectuate cu respectarea deplină a limitelor de siguranță oncologică.

Centrul Oncologic SANADOR asigură managementul multimodal integrat al pacientului cu cancer. Astfel, pacienții beneficiază de consultații de oncologie, investigații de medicină nucleară (PET-CT și SPECT-CT), consiliere, acces la Tumor Board și second opinion, proceduri avansate de radioterapie, chimioterapie, imunoterapie. Toate acestea sunt completate cu intervențiile avansate de chirurgie oncologică realizate la Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Liviu Dragnea, “trădarea” supremă față de PSD: “Presă plătită îl apără pe Ciolacu în cazul Nordis!”
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Elena Lasconi, fotografii cu fiica ei, înainte de alegeri. „Avem multe de învățat de la copiii noștri”
Newsweek
HAOS la Poșta Română: Peste 2.000.000 de pensii, în pericol să nu fie livrate. Guvernul intervine
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Tor-M2
Rusia a trimis sisteme antiaeriene Tor-M2 în Belarus. „Un exemplu clar al cooperării noastre fructuoase”
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...