O insulă din Grecia pierde turiști de la an la an. Vizitatorii fug de prețurile de sute de euro pentru o masă

Data actualizării: Data publicării:
*EXCLUSIVE* Moulay Hassan, Crown Prince of Morocco and his sister Princess Lalla Salma enjoy a dip in the sea on Listi beach in Mykonos
Mykonos este, de departe, una dintre cele mai populare destinații turistice ale Greciei. Insula se confruntă însă cu o scădere fără precedent a numărului de turiști, potrivit publicației Ta Nea, cel mai citit ziar din Grecia. Sursa foto: Profimedia Images

Mykonos este, de departe, una dintre cele mai populare destinații turistice ale Greciei. Insula se confruntă însă cu o scădere fără precedent a numărului de turiști, potrivit publicației Ta Nea, cel mai citit ziar din Grecia.

Insula pierde 10% dintre turiștii de anul trecut

Potrivit publicației, Mykonos se află într-o continuă pierdere a turiștilor. Acest lucru se vede și în datele publicate de Institutul Confederației Turismului Grec, privind locurile alocate de companiile aeriene pentru zborurile lor către insulă. Mykonos a înregistrat în 2024 o scădere cu 10,4% a locurilor alocate de companiile aeriene comparativ cu anul trecut. 2023 a fost, de asemenea, un an de scădere (-8,7%).

Totodată, în 2023, Mykonos a înregistrat o scădere cu 10,9% a cifrei de afaceri a unităților de cazare. Mai multe companii din sectorul turistic au declarat pentru publicația grecească că ritmul rezervărilor la hoteluri și vile în Mykonos a scăzut de la începutul anului cu 7% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2023.

Aproape 1.000 de euro pentru o vilă închiriată pe noapte

Publicația grecească scrie că, în 2024, o vilă nou construită cu un dormitor, cu o piscină privată, un jacuzzi în aer liber și o vedere spectaculoasă la golful Psarros se închiriază pentru 231 euro pe noapte, față de 923 de euro, cât era anul trecut. Dacă vorbim despre o vilă cu cinci dormitoare care anul trecut a fost închiriată cu 2.000 de euro pe noapte anul acesta poate fi rezervată cu 500 de euro de către cei care iau legătura telefonic cu proprietarul.

800 de euro pentru două băuturi în Mykonos

Un rol în scăderea numărului de turiști l-au jucat relatările negative de pe rețelele sociale. Internauții s-au plâns în repetate rânduri de prețurile mari la cazare și la mâncare. 

Un restaurant grecesc de pe plajă a ajuns ținta criticilor aspre din nou după ce doi turişti au fost şocaţi când au primit o notă de plată de 811 euro pentru două băuturi. Mulți turiști au spus că vara prețurile la acest restaurant o iau razna și au acuzat de nenumărate ori note absurde pentru mâncare și băutură, potrivit The Independent.

Într-o recenzie postată pe Tripadvisor în luna mai, o turistă, Lori E., a scris: „Țeapă totală! Asigurați-vă că primiți chitanță înainte de a pleca și verificați-vă cardul de credit, pentru că taxează în plus”. Turista spune că a fost convinsă să comande băuturi de la renumitul local de oferta cu sezlonguri gratuite. „Am comandat 2 băuturi pe care le-am văzut ulterior în meniu și costau 51 de euro fiecare. Și de parcă asta nu era deja absurd, când ne-am întors în State am constatat că, de fapt, am fost taxați cu 876 de dolari (811 euro). PENTRU 2 BĂUTURI!!!”, a spus Lori E. în recenzie.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei