Galerie Foto Îmbulzeală la o biserică din Năvodari. Oamenii s-au călcat în picioare pentru agheasmă după ce preotul “ar fi uitat ușa deschisă”
Data actualizării: Data publicării:
Un preot din Năvodari a fost amendat, vineri, cu 2.000 de lei pentru încălcarea ordonanţelor militare, după ce la finalul slujbei oficiate în biserică acesta ar fi dat apă sfinţită enoriaşilor care se adunaseră în faţa lăcaşului de cult.
Preotul le-ar fi explicat poliţiştilor că “a uitat” uşile bisericii deschise, iar când enoriașii s-au oprit în fața lăcașului de cult, nu i-a putut refuza, potrivit Focus Press.
"În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11,30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţişti locali, s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Mulţimea de oameni a fost dispersată de poliţişti, iar preotului i s-a aplicat sancţiunea contravenţională.
"În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei", a precizează informarea IPJ Constanţa, potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, conducerea IPJ Constanţa a dispus efectuarea de verificări la Poliţia Năvodari, privind modul în care au fost distribuite pe teren echipajele de forţe de ordine.
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat că slujba a fost oficiată în interiorul bisericii, fără enoriaşi, iar "biserica nu are nicio atribuţie privind prezenţa credincioşilor pe spaţiul public".
"Prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu e de competenţa noastră. Ordonanţa spune clar, slujbă fără credincioşi în biserică. În afara ei, pe spaţiul public, nu mai e competenţa noastră. Dar înţelegem dorinţa credincioşilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericeşti, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfinţită după finalul slujbei", a afirmat Tănăsescu.