Video Sute de pelerini s-au îmbulzit să primească pomană la Mănăstirea Lainici din județul Gorj: „Stăm la rând ca proștii”

Data actualizării: Data publicării:
îmbulzeală la mănăstirea lainici
Strigătele jandarmilor au fost ignorate de enoriași. Foto: Captură Digi24

Sute de pelerini și-au dat coate și s-au împins pentru pachetele oferite gratuit la Mănăstirea Lainici, din județul Gorj. A fost nevoie de intervenția jandarmilor, însă, chiar și așa, oamenii s-au împins cu toată puterea pentru a pune mâna pe pomană. 

 

Liniștea și smerenia din timpul slujbei au dispărut rapid după Sfânta Liturghie la Mănăstirea Lainici, din județul Gorj. Mărul discordiei a fost pachetul, care conținea pește, oferit enoriașilor după slujbă. Au fost 1500 astfel de pachete pregătite pentru credincioși, care erau peste 2000 la număr: „Dă-ne și nouă aici! Să ieșim să nu ne mai îmbulzim. Aici, să nu încurcăm oamenii! Că noi stăm la rând ca proștii aici!”.

„Hai, mă, femeie, că doar nu-ți ia nimeni pachetul! Stai așa! Hai, treci!”, se aude pe fundal.

„Nu mai împingeți în spate! E pentru toată lumea! Calmați-vă! Rămâneți pe loc, până se eliberează aici, în față!”, spune unul dintre cei care împărțeau pachetele. 

A fost nevoie de intervenția jandarmilor, pentru a calma spiritele: „Haideți, mergeți! Un pachet, atât!”. Aceștia au încercat să convingă persoanele care așteptau să stea la coadă: „Măi, oameni buni! Nu vă mai împingeți!”.

Strigătele jandarmilor au fost, însă, ignorate de enoriași, astfel că a fost nevoie ca forțele de ordine să disperseze mulțimea din interior.

„Vă rog frumos să rămâneți acolo pe loc! Vă rog frumos! Haideți! Nu mai... Vă rog eu frumos rămâneți, dom'le, pe loc! Domnu'! Da' ce înseamnă asta? Păi, da' acum vă spun să rămâneți pe loc și acum ce faceți?” se aude un jandarm. 

Haos nu a fost doar în curtea mănăstirii, ci și pe șosea.

„Aici e cea mai mare aglomerație. Nici nu credeam că e atâta lume” spune un bărbat.

„Un pic se resimte aglomerația” a mai adăugat un alt bărbat. 

Defileul Jiului, drumul care duce spre Mănăstirea Lainici, este extrem de aglomerat, fiind folosit ca rută alternativă pentru Valea Oltului, drum închis circulației în această perioadă.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri