„Cablurile rupte, au fost de la RENEL. Au reparat. Cablurile de televiziune, telefoane”, a povestit un localnic.
Curtea familiei Alexe este distrusă. Un nuc a fost smuls din rădăcini, jumătate din acoperişul casei nu mai este, iar garajul vecinilor mai avea puţin şi se prăbuşea peste ei.
„Au început să trosnească geamurile, că mi-a spart geamurile. Venea de la vecini, venea tablă, de acolo. Atunci am ieşit, dar n-am vrut nici să ies. M-am dus numai până la uşă”, a povestit Maria Alexe.
Vecina Mariei era singură acasă când a auzit zgomotele făcute de bucăţile de ţiglă şi fier purtate de vânt. A ieşit să vadă ce se întâmplă când un ghiveci cu flori era cât pe ce să o lovească.
„Când am văzut că zboară azbocimentul şi tablele că zboară afară, nu mai ştiam ce să mai fac”, povestește Paulina Ciobanu.
„Prăpăd, prăpăd...în cinci minute...atât a durat”, spune o altă femeie.
„Cât am tras eu uşa după mine, am şi auzit zgomot mare în geamuri. Mi-a spart geamul că veneau bucăţi de azbociment”, povestește o a treia localnică.
Cei care au casele asigurate în caz de calamitate aşteaptă ca, în zilele următoare, reprezentanţii firmelor să vină şi să evalueze pagubele. Proprietarii care nu au asigurare vor primi ajutor din partea autorităţilor locale, constând în materiale de construcţie.
„În baza raportului operativ pe care Primăria îl va întocmi şi îl va trimite Prefecturii, vom trimite o comisie tehnică să facă evaluarea pagubelor şi vom supune acestă analiză în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi vom vedea în ce măsută putem să-i sprijinim”, a declarat Marin Bădiță, prefectul județului Tulcea.
Tornada a avut lăţimea de 60 de metri şi a străbătut comuna Niculiţel de la vest la est. Oamenii spun că o furtună la fel de puternică a mai fost la Niculiţel şi în urmă cu 14 ani.