Bucătărie, baie şi un dormitor. Par înghesuite, însă, spaţiul este suficient pentru a locui două persoane, spune Şerban, proprietarul unei rulote din Sibiu. Şi-a cumpărat-o din Olanda. Rulota este construita în anii 80, iar iniţial a vrut să o vândă. S-a răzgâdit când şi-a făcut planurile pentru vacanţă. A recondiţionat-o, iar acum arată ca un hotel de trei stele.
De Crăciun, Şerban vrea să meargă la Bâlea Lac. Bugetul pentru această vacanţă este de câteva sute de lei, bani care îi va da pe combustibil şi mâncare.
Şi Daniel, un tânăr de 24 de ani din Sibiu este adeptul vacanţelor în rulotă. Vara merge la mare, iar iarna la munte.
Toți proprietarii de rulote au, însã, o problemã.
La noi în ţară locurile de parcare în rulota nu prea există!"
În Europa de Vest există însă un camping de 10.000 de locuri. În Austria, de pildă, o noapte într-un camping pentru rulote costă între 20 şi 40 de euro.
În acest preţ sunt incluse camparea, accesul la curent electric , toaleta, duşul şi apa caldă. În Germania sunt amenajate peste 2500 de campinguri, iar pentru o zi de campare, rulotiştii trebuie să scoată din buzunare între 20 şi 30 de euro.
Şi Italia are aproximativ 2000 de campinguri pentru rulote împrăştiate în toate zonele turistice din peninsulă.
La intrarea în fiecare ţară, însă, rulotiştii mai trebuie să achite o vignetă de câteva zeci de euro. Potrivit rulotiştilor, un tur al Europei se poate face în două săptămâni cu aproximativ 500 de euro.