„Ne vom concentra asupra acestor dosare ca şi asupra altor dosare. Nu există o aplecare specială sau o aplecare altfel decât cea prevăzută de lege", a declarat Niţu, după ceremonia de instalare a noilor şefi ai PICCJ, DNA şi DIICOT, relatează Mediafax.
Întrebat dacă în legătură cu aceste dosare va da răspunsul într-un an, aşa cum a cerut şeful statului, noul procurorul general a spus: „Să analizăm, să vedem ce se întâmplă la nivelul instituţiei. Au trecut doi ani de când am plecat din această instituţie şi unele lucruri s-au schimbat. Vom evalua".
În acelaşi context, Niţu a fost întrebat de jurnalişti dacă va cere o verificare a dosarelor Revoluţiei, el menţionând că „vom verifica sau vom analiza întreaga activitate, ca să vedem cum ne situăm şi ce avem de făcut în continuare".
O parte a jurnaliştilor au continuat întrebările pe acest subiect, chestionându-l pe Niţu cu privire la activitatea sa în perioada în care a fost adjunct al procurorului general. Tiberiu Niţu nu a mai răspuns, le-a întors spatele ziariştilor şi a plecat.
Pe acelaşi subiect, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, la ieşirea de la Ministerul Public, că solicitarea şefului statului este, în opinia lui, a „oricărui român care vrea să afle ce s-a întâmplat la Revoluţie".
„Cred că solicitarea preşedintelui este, până la urmă, solicitarea oricărui român care vrea să afle ce s-a întâplat la Revoluţie. Un an este, evident, un termen rezonabil, chiar dacă au trecut mulţi ani de la Revoluţie, cu siguranţă un într-un an de zile pot fi date unele răspunsuri la întrebările publice de până acum", a spus Ministrul Justiţiei.
Traian Băsescu a spus că a avut „o solicitare specială" pentru procurorul general Tiberiu Niţu, referitoare la clarificarea unor aspecte din Revoluţie, unul fiind „în ce cadru s-a luat decizia politică să fie scoasă armata cu muniţie de război împotriva manifestanţilor".
„Pentru domnul procuror general Niţu am avut o solicitare specială, dincolo de aceea de a face echipă cu cei doi adjuncţi pe care îi are, cu procurorul Bogdan Licu şi Codruţ Olaru, am avut o solicitare specială, care este o restanţă din vremea doamnei Kovesi. Clarificarea măcar a două aspecte din Revoluţie: Cine a luat decizia politică? Decizia militară ştim cine a luat-o, ministrul Apărării din acea vreme. Cine a luat decizia politică şi a cerut ministrului Apărării să fie scoasă armata în faţa poporului, dar mai ales armata cu muniţie de război", a spus şeful statului.