Invenţia va reprezenta România la Sankt Petersburg Imagine Cup, cea mai prestigioasă competiţie tehnică organizată de Microsoft.
Principiul este următorul. Un set de senzori este aplicat pe fiecare pacient, pentru a-i monitoriza acestuia bătăile inimii, tensiunea şi alţi parametrii vitali. Datele sunt transmise, în timp real, unui medic care deţine, la rândul lui, un dispozitiv compatibil cu aplicaţia. Cadrul medical este atenţionat doar dacă starea pacientului se înrăutăţeşte.
Informaţia ajunge pe servere, de unde este analizată în timp real şi se generează notificări către dispozitivele pe care le are doctorul.
Cei patru studenţi s-au documentat şi au lucrat timp de mai multe luni la acest proiect.
„Ideea ne-a venit discutând şi din dorinţa de-a ajuta persoanele din jurul nostru”, spune Giuliano De Sabata student în anul III la Politehnică.
„Am luat contact şi cu persoane din domeniul medical, medici în special, printre care şi laboratoare, medici specialişti, cardiologi, cei de la diabet şi nutriţie pentru că noi ne adresăm bolilor cardiovasculare, diabetului”, adaugă colega sa de an, Roxana Pădurariu.
Pe lângă dorinţa de-a ajuta oamenii şi de-a revoluţiona sănătatea, tinerii îşi doresc să înceapă o afacere, pornind de la această idee.
„Concursul este unul care se bazează pe tehnologiile Microsoft dar de fapt doreşte să te ajute să creezi un bussiness, de aceea sunt importante şi aspectele de publicitate şi cele ale unui plan de afaceri”, explică Diana Lascu, studentă în anul III la Politehnică.
„Noi vrem să transformăm acest proiect inovator într-o soluţie reală care să poată fi folosită de pacienţi. Acesta ar fi cel mai plăcut lucru pentru noi”, spune colegul ei, Andrei Avramescu.
Îşi vor putea vedea visul cu ochii dacă vor câştiga competiţia Imagine Cup, la care s-au înscris şi care are loc în perioada 8-12 iulie. Premiile puse în joc depăşesc un milion de dolari.