Tancuri, amfibii, trupe speciale şi roboţii Armatei Române au făcut spectacol în parcul Tineretului. Vizitatorilor le-a fost greu să îşi împartă atenţia şi să aleagă un favorit.
Aparent impresionant, publicul a părut mai atras de robotul care a primit misiunea să verifice dacă un dispozitiv detonat controlat mai reprezintă sau nu un pericol. Mulţi şi-ar dori aşa un robot acasă.
Reporter: Vrei aşa ceva de Paşte?
Copil: Da!
Reporter: Sunteţi pregătit?
Tatăl: Nuuu.
Copilul: Eu, da.
La tancuri s-a stat la coadă. Bătrânul TR85M1, supranumit şi „bizonul” Armatei Române a fost proiectat pentru a urca fără probleme munţii, pentru a trece prin foc şi prin apă. Binenţeles, a făcut faţă cu brio şi mulţimii.
„Face faţă şi copiiilor şi adulţilor şi Armatei. Copiii care au urcat, atunci când s-au dat jos s-au autointitulat tanchişti şi suntem pregătiţi să îi primim la instrucţie”, spune plutonierul George Răileanu, mecanic-conductor.
Nici Humvee-urile armatei nu au scăpat fără să fie testate.
Reporter: Sunteţi depăşiţi numeric?
Militar: Numeric, da, dar ne descurcăm. Sunt unii care chiar doresc să urmeze cariera asta de militar, cineva vroia să se facă soldat şi i-am zis mai bine ofiţer, că o să ne comanzi pe noi.
Cel mai mic membru din asistenţă a fost şi cel care a primit cea mai mare onoare. Unui copilaș din public i s-a dat onorul: „Pentru gloria forţelor terestre! Onoare şi Patrie!”
Ce nu ştiau militarii e că Andrei, băieţelul care a primit onoarea să poarte steagul pe umeri, are planuri mari.
Andrei: Vreau să mă fac şeful militarilor.
Reporter: De ce şeful?
Andrei: Că îmi place să mă fac şef.
Au fost mulţi şi copiii chiar au avut ocazia să vadă, în sfârşit, cu ce se ocupă părinţii lor. Doar că aşteptările au fost prea mari pentru unii...
Cât despre adulți, au avut ocazia să îşi înoiască fotografia de profil de pe reţele de socializare. Cei mai hotărâţi, s-au interesat de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a se putea înscrie în Armata Română.