Cortegiul mortuar a ajuns la Cimitirul Bellu în ropote de aplauze. Sicriul marelui actor a fost purtat de o gardă militară de onoare. Trei salve au însoţit coborârea sicriului în mormânt.
Zeci de oameni care l-au iubit au venit să-şi ia rămas bun de la Şerban Ionescu.
„Partea vie, partea noastră, a lui Şerban... s-a încheiat. De-acum începe partea eternă. Va continua să existe în amintirile noastre şi-n dorul nostru de teatru. E trist. E păcat”, a spus actorul Mircea Albulescu.
„Şerban o să rămână prietenul și colegul meu, partenerul meu la un momentdat. O să-mi amintesc mereu râzând de el. Am amintiri foarte vesele cu el. Nu m-am despărțit de Şerban și nici n-o să mă despart vreodată. De el şi de alţi colegi”, a spus și actrița Carmen Tănase.
Ieri, sute de oameni, de la simpli admiratori la colegi de scenă, au ţinut să-şi ia adio de la marele artist. De dimineaţă, trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica Batiştei, acolo unde Şerban Ionescu obişnuia să se reculeagă, aceasta dovedindu-se neîncăpătoare pentru toţi cei care au dorit să-l vadă pentru ultima oară.
După slujba religioasă, familia şi prietenii l-au purtat pe Şerban Ionescu spre locul care i-a fost cel mai drag, Teatrul Naţional Bucureşti. Sicriul a fost aşezat în foaierul Sălii Media, unde a fost vegheat de cei care l-au cunoscut şi apreciat. În jurul orei 13.00, sicriul a fost scos, în aplauzele a sute de prieteni, colegi, admiratori.
O carieră remarcabilă în teatru şi film
Actorul Şerban Ionescu a încetat din viaţă miercuri seară, în jurul orei 23:30, la Spitalul Floreasca, unde fusese internat marţi, după ce starea sa de sănătate se agravase. În vară, el fusese diagnosticat, la o clinică din Germania, cu scleroză amiotrofică, o boală incurabilă. Născut pe 23 septembrie 1950 la Corabia, Şerban Ionescu a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi apoi a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa lui Amza Pellea. La terminarea institutului a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, după care a jucat la Teatrul Mic, Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon şi, din 2001, la Teatrul Naţional Bucureşti. Şerban Ionescu a avut şi o prestigioasă activitate cinematografică. A interpretat roluri consistente în peste 40 de producţii pentru marele ecran sau pentru televiziune, dar adevărata consacrare i-a adus-o rolul Ion, din filmul "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii", ecranizarea romanului „Răscoala” de Liviu Rebreanu, în regia lui Mircea Mureşan.