Noile indicatoare cu numele străzilor din sectorul 3 sunt pe fond maro şi au textul gravat direct în tablă, şi nu lipit, ca înainte. Noul model nu este pe placul locuitorilor.
- Ca la mănăstiri. Parcă arată spre mănăstire, aşa.
- Era nevoie să fie schimbate cele vechi?
- Păi de ce? Ce aveau ălea? Ce, nu scria frumos pe ele, alb pe negru?
- Mi se pare că nu se înţelege prea bine. Trebuie să te opreşti puţin pe dreapta ca să vezi pe unde trebuie să o iei.
Iar costurile sunt destul de mari: 155 de lei pentru fiecare plăcuţă plăteşte primăria condusă de Robert Negoiţă din banii publici. Instituţia a comandat deja o mie de bucăţi. Contribuabilii spun că cei 155.000 de lei puteau fi cheltuiţi altfel.
- Foarte scump! Mai bine astupa gropile care sunt în asfalt. Putea să facă multe.
Edilii spun însă că era nevoie de înlocuirea plăcuţelor vechi, pentru că unele dispăruseră, iar altele erau degradate.
„Indicatoarele au fost amplasate la adrese noi, cu excepţia unor cazuri izolate în care au fost înlocuite plăcuţele deteriorate. Acţiunea de montare a indicatoarelor stradale se va finaliza în 2016”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 3.
Primăria sectorului 3 susţine că produce noile plăcuţe în regie proprie si asta implică cheltuieli mai mici.
„Indicatoarele stradale au fost puse la dispoziţie de SC ADPB SA, societate la care Consiliul Local al Sectorului 3 este acţionar majoritar, cu 97%”, se mai arată în comunicat.
Modelul standard pentru plăcuţe în Bucureşti este cel scris negru sau albastru, pe fond alb, arată o hotărâre din 2003 a Primăriei Capitalei. Totuşi, în timp, primăriile de sector au fost lăsate să aleagă şi alt tip de indicatoare.
Aşa se face că pe strada Romulus, de exemplu, care face trecerea între sectorul 2 şi sectorul 3 sunt trei tipuri diferite de plăcuţe stradale. Totuşi, toate indicatoarele au fost aprobate de Administraţia Străzilor Bucureşti.