FOTO Agerpres
"Pe certificatul de deces al lui Mihai, la cauza morţii, prima cauză înscrisă este şoc septic sever. S-a internat într-o vineri (12 februarie) la Fundeni. Marţi a venit rezultatul analizelor medicale: căpătase virusul AH1N1. Apoi la terapie intensivă 3 Fundeni a mai acumulat 6 viruşi şi bacterii", susţine Lucia Coculescu într-o scrisoare deschisă publicată de cotidianul.ro.
Ea afirmă că şi-a transferat "aproape forţat" soţul la clinica Sanador, "revoltată de ce indisciplină şi lipsă de îngrijire a personalului medical mediu" a întâlnit.
Femeia afirmă că soţul ei avea şi "o boală de bază" la cei 72 de ani, dar operată la Londra cu 8 ani în urmă într-o clinică privată şi ţinută bine sub control.
Mihai Coculescu a fost profesor, cercetător şi medic clinician în Institutul Naţional de Endocrinologie 'C.I. Parhon', unde a deţinut ani la rând funcţia de Director general adjunct, fiind membru al Consiliului ştiinţific.
În replică, managerul Institutului clinic Fundeni, Carmen Orban, afirmă că prof. dr. Mihai Coculescu a fost internat în unitatea sanitară cu boală extrem de gravă, cu comorbidităţi, cu imunitate foarte scăzută, şi că, pe parcursul internării, a suferit disfuncţii multiple de organ, iar medicii au depus toate eforturile pentru tratarea colegului lor.
El a fost preşedinte fondator al Societăţii Române de Psihoneuroendocrinologie, a condus Societatea Română de Endocrinologie, devenind, în 2012, preşedinte de onoare. Din 2014, era membru corespondent al Academiei Române. Recunoscut pe plan internaţional ca unul dintre specialiştii cu performanţe deosebite în domeniul endocrinologiei, profesorul Coculescu a fost membru al Colegiului Regal al Medicilor din Marea Britanie şi al Asociaţiei Americane de Endocrinologie clinică.