Părinţi, rude şi prieteni ai celor care au murit în tragedia de la Colectiv au venit să le aducă un omagiu, la şase luni de la tragedie. Supravieţuitorii au venit să îi omagieze pe cei pierduţi în incendiu.
- Este extrem de greu să văd fotografia prietenei mele, Teodora, care a murit acolo... aici, printre lumânări şi să îmi aduc aminte din nou că au murit aici 64 de oameni.
- Am fost unul din norocoşii care au reuşit să iasă. Momentele de atunci au fost groaznice. Momente de iad, urlete de iad, amintiri care vor rămâne toată viaţa.
Pe buzele tuturor se regăseau întrebări legate de infecţiile din spitale, din cauza cărora mulţi dintre cei care au supravieţuit nopţii de 30 octombrie s-au stins apoi în saloane.
- Toată lumea vrea să afle adevărul, ce s-a întâmplat acolo, de ce au murit atâţia oameni, atât atunci, cât şi cei care au murit în spitale.
- E vorba de sistemul în care am trăit şi trăim de atâţia ani, 25 de ani după revoluţie, mă refer la cel corupt, la corupţie. Eu personal am avut două bacterii şi am stat în comă în spital din cauza acestor două bacterii luate în România.
Victimele au fost omagiate şi de oameni fără legătură directă cu tragedia.
- Singura speranţă este să încerc să schimb ceva, să facem ceva pentru copiii noştri.
La jumătate de an de la incendiul soldat cu 64 de morţi şi peste 100 de răniţi, primul dosar deschis a fost trimis în judecată.
Patronii clubului, dar şi cei ai firmei de efecte pirotehnice care au montat artificiile de la care au pornit flăcările vor fi judecaţi pentru ucidere din culpă şi nerespectarea normelor de siguranţă.
Alte două dosare sunt încă în cercetări - cel al avizelor date de primărie pentru funcţionarea clubului, dar şi ancheta ce îi vizează pe pompierii care au fost în club, dar nu au raportat neregulile.
Citiți și