Înainte de a-şi face propria afacere cu bani europeni, gospodinele îşi vindeau marfa în piaţa locală. Acum, dulceaţa, zacusca, plăcintele şi tocanele lor ajung pe mesele străinilor din Belgia şi Franţa.
„Avem aceste relații de cooperare cu alte regiuni rurale din Europa. În Franța, cu Saint Pierre de Boeuf, în Echo, regiunea Flandra de Nord”, a spus Laura Albu, președintele întreprinderii sociale.
Marcela Balint i-a cucerit pe străini cu dulceața de trandafiri, făcută după o reţetă veche de 40 de ani, moștenită de la părinți.
„Deja avem experiență, am mai participat în Belgia, în Franța și sunt întrebată de produsele românești. Le place faptul că sunt naturale, arată foarte bine, își păstrează aroma”, a spus Marcela Balint, producător.
Până să ajungă pe mesele străinilor, bunătăţile făcute de gospodinele din Prisăcani au fost degustate şi de cei veniţi la târgul organizat în localitate.
Elena Chirilă, producător local, spune că, la plăcintele sale, pune, în loc de unt sau ulei, untură curată de la porc.
Întreprinderea socială pe care cele şase femei au înfiinţat-o prin asociere promovează şi artizanatul local. Pe viitor, acestea au în plan să extindă proiectul. Vor să-i aducă în vizită prin comunele pitoreşti din zona Moldovei pe străinii cărora acum le vând produsele.