Săptămâna trecută, masculul a fost rănit şi nu a mai putut zbura. Puii şi ouale rămase au fost salvate din cuib de o echipă de electricieni. Puii au fost duşi la o asociaţie de protecţie a berzelor din Sibiu, iar ouăle rămase au fost puse la clocit, la o curcă din gospodăria unei femei din Valea Stânii. Pasărea şi-a făcut temeinic treaba, iar duminică dimineaţa, Maria Ivan a avut o surpriză.
Reporter: A ieşit un pui?
Maria Ivan: A iesit un pui !Celălalt a murit, nu am ştiut să-l dezghioc..
Reporter: Când a iesit?
Maria Ivan: Acesta a ieşit aseară.
În lipsa părinţilor, puii au încercat să se eliberze singuri de coaja ouălor. S-au rănit, însă, destul de rău.
Maria Ivan: „Asta era pe acolo crauna, iar celălat ieșise doar pe jumătate, era chircit. Să ajungă la frații lui acolo.”
Puiul care a supravieţuit a fost preluat de echipa Digi24.
Puiul a călaătorit, în prima lui zi de viaţă, 200 de kilometri şi a ajuns, ca şi ceilalţi fraţi ai lui, în grija Asociaţiei Prietenii Berzelor.
„Ia să vedem câte grame are ? ... Are 70 de grame bravooo mamai...hopa sus. Ia sa te pun și pe tine aici cu frățiorii tăi ... Aștia sunt mai mari un pic.”
***
Reporter: Cum este puiul pe care l-am adus?
Gritu Miruna, reprezentant al Asociației Prietenii Berzelor: Micuț! Este foarte mic, este proaspăt eclozat, ați văzut 70 de grame, dar la cum mișcă probabil că are șanse ...luptăm !
Reporter: Își va reveni ?
Gritu Miruna, reprezentant al Asociației Prietenii Berzelor: Noi așa sperăm! Că doar de asta ați venit până aici , ca să-i acordam o șansă.
Puii de barza primesc un tratament cu vitamine şi sunt hrăniți cu carne de peşte. Dacă se vor întrema, peste două luni, şi-ar putea lua zborul.