Actualizare ora 12:30 Piaţa Universităţii este deblocată. Protestatarii încă se află în perimetru.
Actualizare 23.02 Protestatarii au început să ajungă în Piața Universității, locul de unde au pornit marșul de protest. Traficul este blocat în această zonă.
Actualizare 22.35. Convoiul a mers pe Șoseaua Pantelimon, apoi au intrat pe Bulevardul Regele Ferdinand, cu destinația Piața Universtății. Numărul lor a ajuns la 15.000 – 20.000 de persoane. Bucureștenilor li s-au alăturat protestatari veniți din orașe din provincie, precum Galați sau Sibiu.
Actualizare 20.45. Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a detaliat, la Digi24, că există efective suficiente de jandarmi pentru a gestiona deplasarea acestui grup de persoane, sprijiniți de polițiștii rutieri care asigură restricționarea circulației în zonele de pe traseul marșului.
„Ca și până acum, activitatea de protest se desfașoară pașnic, civilizat, protestatarii își desfășoară o activitate spontană, nu au fost înregistrate incidente”, a spus Georgian Enache.
Actualizare 20.20. Numărul protestatarilor din București a ajuns la 15.000 - 20.000, conform estimărilor reporterului Digi24.
Proteste au loc în această seară în București, Iași, Cluj-Napoca și Craiova, pentru a opri începerea exploatării miniere de la Roșia Montană. Pe de altă parte, există și celaltă tabără, care vrea ca la Roşia Montană să fie pornit proiectul minereurilor aurifere.
Mai mult, în timpul dezbaterii Digi24 privind alegerile din Germania, câteva zeci de persoane au protestat faţă de proiectul Roşia Montană. Majoritatea manifestanţilor de la Berlin erau români care au strigat lozinci atât în română cât şi în germană. Nu este însă singurul oraş din Europa unde românii din diaspora au organizat astfel de proteste. Manifestaţii mai au loc simultan în Paris, Madrid, dar şi în Budapesta, Amsterdam, Munchen sau Luxemburg.
(Declarațiile protestatarilor de la Berlin)