Actualizare 17.10. Protestatari din toată țara au ajuns la Câmpeni, pentru a participa la manifestația împotriva exploatării de la Roșia Montană.
Locuitorii orașului spun că nu vor să plece din Câmpeni și nici nu vor permite altora să distrugă zona.
„E de datoria mea să-mi apăr pământul şi mama n-a crescut un sclav şi nici un trădător de ţară”. „M-am născut aici, am crescut aici şi vreau să rămân toată viaţa aici şi nu le permit altor străini sau altor oameni să vină să distrugă această zonă minunată”, spun ei.
Protestatarilor din Câmpeni li s-au arăturat și manifestanți din Piața Universității din Capitală, dar și din alte orașe.
Foto: Facebook/Rezistența Urbană
„Vin din Craiova. Particip la protest pentru că se fură foarte mult în ţara asta şi nu trebuie. Totul trebuie să rămână aici, al nostru. Nu este al politicienilor, nu e al nostru, e al copiilor, al strănepoţilor noştri”, spune un protestatar.
Oamenii spun că, dacă cererile nu le vor fi ascultate, vor continua protestele.
Actualizare 15.10. 500 de oameni protestează în acest moment în centrul orașului Câmpeni. Manifestanții sunt nemulțumiți că au fost numiți „extremiști” de premierul Victor Ponta.
Organizatorii au redactat o proclamație prin care cer demisia Guvernului, pe care îl consideră vinovat de promovarea proiectului de la Roșia Montană.
Actualizare 14.05. Aproximativ 300 de persoane protestează la Câmpeni față de proiectul exploatării miniere de la Roșia Montană.
_____________________________
Protestul de astăzi, de la Câmpeni, este numit „Marea adunare a moților”, iar pregătirile au început deja în centrul orașului.
Organizatorii spun că trei autocare cu protestatari sunt deja în apropiere de Câmpeni, iar alte 44 de autocare cu protestatari din mai multe orașe din țară au intrat deja pe Valea Arieșului, la numai câțiva kilometri de Câmpeni.
Organizatorii protestului spun că vor împărți pliante și vor încerca să-i facă pe oameni să înțeleagă pericolul pe care îl reprezintă exploatarea de la Roșia Montană.
Pe de altă parte, în localitatea Roșia Montană, 33 de mineri vor intra din nou în subteran, așa cum au făcut în urmă cu aproximativ o lună. Aceștia au anunțat că vor rămâne acolo pe tot parcursul zilei. Spre deosebire de protestatarii de la Câmpeni, minerii doresc redeschiderea exploatării.