„- Să trăiţi. Ce faceţi, dormeaţi?
- Nu mai fac nimic. Aştept să îmi dea de lucru, ce să fac... Aştept să termine oamenii ăia lucru.”
„- Să trăiţi.
- Salut.
- Colegii dumneavoastră mai sunt pe aici? I-aţi mai văzut? Au plecat?
- Nu. Sunt mai în faţă.
- Nu mai sunt. Erau mai devreme. Acum o oră erau aici, dar văd că au plecat.
- S-a încheiat programul sau ce s-a întâmplat?
- Nu, nu! Sunt să parcheze maşina în faţă.
- Am înţeles. Erau cu o dubă aici, erau nişte colegi.
- Da, da. Sunt mai în faţă.
- Dar se lucrează, nu?
- Se lucrează, da, bineînţeles!”
Aceşti muncitori pot scăpa basma curată, chiar dacă în loc să muncească dorm nestingheriţi. Angajaţii pot fi sancţionaţi, în cel mai bun caz, de firmele de care aparţin, companii abonate la contractele publice. Primăria nu poate lua încă nicio măsură.
„Şi eu sunt obişnuit cu somnul dulce al muncitorului de dimineaţă. I-am văzut şi eu”, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.
Edilul promite însă că, în cel mai scurt timp, situaţia va fi alta.
„Am reușit să prefigurăm această celulă de monitorizare, vom pune la dispoziție 3-4 numere de telefon. Sunt foarte multe numere de telefon, să ne comunice ei dacă oamenii își văd sau nu de treabă. Nu e nicio amenințare, dar dacă încearcă unu să își bată joc de bucureșteni și să ne ducă cu lucrările până în iarnă, vom lua măsurile care se impun, îi dăm afară”, a mai spus Sorin Oprescu.
În acest moment, în Capitală se lucrează la construcţia a cinci pasaje, patru bulevarde mari şi 19 şcoli. Vara aceasta vor demara şi construcţiile sălii polivalente, a academiei de tenis şi de refacere a patinoarului Mihail Flamaropol. La acestea se vor adăuga lucrările de înlocuire a 130 de kilometri de reţele de apă, gaz şi curent electric.