Potrivit acestuia, din 2010, când au fost montate prima dată camere video, și până în prezent, cu ajutorul acestui sistem s-au aplicat amenzi totale de circa 600 milioane de lei, scrie Agerpres.
"Valoarea amenzilor aplicate a crescut de 4 ori în 2015, față de 2014, în aceeași perioadă, adică în primele șase luni. Suma pentru amenzi este de 56 de milioane de lei în anul 2015. Această sumă se constituie venit la bugetul de stat, conform unei modificări legislative din 2012. Inițial, exista o amendă venit la bugetul de stat și un tarif de despăgubire pentru companie. Apoi, tariful de despăgubire a fost scos, amenda mergea 90% la noi și 10% la bugetul de stat, iar din 2012 aceasta se duce 100% venit la bugetul de stat", a explicat directorul adjunct al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.
Ionuț Mașala a precizat că acum sunt funcționale 74 de camere fixe și 14 camere mobile, în primele șase luni fiind emise 124.000 de procese verbale, comparativ cu 33.000 de procese verbale anul trecut, în aceeași perioadă.
Oficialul CNADNR a adăugat că numărul de salariați ai CESTRIN a fost suplimentat pentru procesarea numărului foarte mare de procese verbale.
"Am suplimentat numărul la CESTRIN tocmai pentru procesarea acestui număr imens de procese verbale pe care le emitem. Lumea circulă în continuare într-un număr semnificativ fără plata tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale", a precizat reprezentantul CNADNR.