„După ce este foarte bine fixată, foarte bine întinsă, se impregnează cu pensula, cu rășina epoxidică, și se lasă timp de şapte zile până când se întărește”, spune femeia.
Ea croşetează modelele, le mulează pe un şablon, foloseşte o răşină specială ca să dea formă şi obţine tot felul de obiecte de mobilier. Care într-un an i-au umplut o cameră întreagă.
„Întâmplător am dat peste modelul realizat de marele designer olandez Marcel Wandres și mi-a plăcut foarte tare și am zis: Ce frumos! Asta și eu pot să fac!”, a spus Silvia Junjan.
Femeia a pus mâna pentru prima dată pe andrele acum 40 de ani. De atunci, nu a fost zi în care contabila din Satu Mare să nu croșeteze. Îşi aminteşte cu nostalgie cum a început când era tânără.
„Nu exista internet, nu exista televiziune pe timpul ăla și atunci femeile seara torceau, iar fetele, noi, croșetam”, îşi aminteşte ea.
Acum, Silvia Junjan vrea să își transforme pasiunea în afacere şi să vândă produsele pe care le face. Cea mai ieftină piesă, o veioză, costă 340 de lei, iar un set compus din două fotolii, masă și consolă cu oglindă, aproape 21.000 de lei. O nimica toată, spune creatoarea: în străinătate, 40.000 de dolari costă doar un fotoliu ca al ei.