Numărul virozelor este în creștere. Cum știm când avem gripă

Data publicării:
02032013 20viroze-52517

În Capitală sunt cele mai multe îmbolnăviri, 39, urmată de Iași cu 31 de cazuri, urmate de Constanța, Hunedoara, Dolj, Sibiu, Cluj și Neamț.

La nivel național sunt 225 de îmbolnăviri cu viroze respiratorii, dintre care 156 cu virusul de tip A și 69 cu virusul de tip B.

Dintre cele șase decese din acest sezon, trei au avut loc în perioada 18-24 februarie, iar două dintre decese, o elevă din Arad și o femeie din Dolj, au survenit din cauza contactării de tip B. Deasemenea, un bărbat din Dâmbovița în vârstă de 64 de ani a decedat după ce a contactat virsul AH1N1.

Medicii spun că principalele cauze ale îmbolnăvirilor sunt fluctuațiile de temperatură, faptul că pe timpul iernii imunitatea este scăzută, dar și că în spațiile aglomerate virusul se răspândește cu rapiditate. Aceștia recomandă ca tratamentul să fie făcut după sfatul specialiștilor.

Medicii spun că una dintre cauze este participarea scăzută la campaniile de vaccin antigripal

„Problema este că, din păcate, participarea populației la campania de vaccin antigripal a fost destul de slabă. Foarte multă lume a mizat că anul acesta nu vom mai avea gripă.

Diferența dintre o viroză respiratorie și o gripă, și gripa este tot o viroză pentru că tot un virus este, este virusul gripal. În imaginarul popular confundăm guturaiul cu gripa. Gripa nu este în primul rând o boală respiratorie cum e guturaiul. Manifestarea principală a gripei este febra foarte mare, durerile musculare și de cap foarte mari. Bronșia și pneumonia sunt doar complicații ale gripei, nu sunt manifestările principale și atunci nu trebuie inclusă la bolile respiratorii. Gripa este inclusă la bolile respiratorii pentru că este transmisă pe cale aeriană și contaciozitatea este cu o zi înainte de debutul febrei și mai durează încă șapte zile după debutul febrei.

Gripa este o boală gravă și este o boală mortală și de aceea și facem vaccinare împotriva gripei; este mortală prin complicațiile ei, cum este pneumonia, incefalita gripală, meningita gripală, iar la persoanele care o o boală cronică poate să fie fatală, dar la copii este foarte probabil că ei au unele defecte imunitare sau de altă natură care i-a expus”, a spus medicul Cristian Oană.

În plus, el a menționat că nu a văzut o susținere a campaniei de vaccinare și că trebuie o campanie mai agresivă pentru că oamenii uită de la an la an să se prezinte pentru vaccin.

Medicul a subliniat faptul că antibioticele nu sunt active pe virusuri, iar atunci când cineva are gripă este indicat să stea acasă pentru a preveni răspândirea ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cele mai mari pensii din România, conform CNPP. Cum ajungi să primești lunar o avere...
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Cine poate încasa ultima pensie în caz de deces? Cine ia pensie de urmaș și până la ce vârstă?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a...
Film Now
Denzel Washington spune că au existat suspiciuni legate de purtarea lui Kevin Spacey cu decenii în urmă...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”