Avizul comisiilor este consultativ, iar votul în plenul reunit privind desemnarea PDG-ului televiziunii publice va avea loc luni, la ora 18,00.
"TVR își dorește să devină televiziunea de referință a românilor. Valorile TVR sunt și cele în care eu, ca jurnalist, cred", a declarat Monica Ghiurco, la audierile din comisiile reunite. Ea a spus că, dacă va ocupa funcția de președinte-director general, va încerca să convingă Guvernul să "reconsidere poziția față de datoriile istorice ale TVR".
De asemenea, Ghiurco a subliniat că este împotriva declarării insolvenței TVR. "Nu insolvență, nu concedieri, ci dezvoltare", a completat ea.
Monica Ghiurco a afirmat că, dacă va ocupa funcția pentru care a fost propusă, va face eforturi pentru "suspendarea executării silite a TVR" și pentru eșalonarea pe doi ani a plăților pentru angajații care au dat în judecată televiziunea publică pentru că nu au primit salariile indexate în perioada 2008—2012.
"Fac parte dintr-un grup care s-a judecat cu TVR pentru încălcarea legii. Eu sper ca acest lucru să tragă un semnal de alarmă pentru această practică în televiziunea publică. Nu am de gând să execut televiziunea publică, dar am de gând să trag semnal de alarmă asupra acestei practici", a explicat ea.
Deputatul PSD Florin Pâslaru a anunțat că grupul pe care îl reprezintă va vota împotriva numirii. "Noi nu vom vota pentru dumneavoastră ca președinte al Consiliului de Administrație al TVR", a spus el.
Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, a spus că dorește ca avizul să fie unul pozitiv, pentru a ajuta televiziunea publică. "Cred că dacă astăzi nu se degajă această voință unanimă o să asistăm la sucombarea acestei instituții", a declarat Știrbu.