Clujenii care de Paştele catolic vor pe masă carne de miel nu au avut de unde alege. Singurul fermier care a venit cu animale la punctul de sacrificare de la Cluj-Napoca vindea carnea cu13 lei pe kilogramul viu şi 25 de lei carcasa.
„Am vrut să ne orientăm ce găsim la faţa locului. Preţul un pic mare.”
Circo Beniamin, fermier: „Am luat câte unu de la oaie şi am lăsat numa unu, ca să se facă mai frumos pe paştele ordotox.
„E cam scump dar nu avem ce face, cumpărăm, că aşa e obiceiul.”
Majoritatea fermierilor preferă să lase mieii să crească până la Paştele ortodocşilor, când aceştia vor cântări şi cu 10 kilograme mai mult decât acum, când au, în medie, 17 kilograme.
Vasile Bordea, crescător de oi: „Vă spun sincer nu se merită să vindem doi-trei miei, cu preţul ăsta nu facem nimic, nu putem aduna banii.”
Unii clienţi au preferat să cumpere carne de miel din magazinele de carne, crezând că oferta va fi mai bogată.
„Ne-am căutat nişte carne de miel, dar ăsta aşa de amărât e că atunci când îl puneţi la cuptor, nimic nu se mai alege din el.”
Crescătorii de oi spun că preţurile la carnea de miel vor mai scădea cu câteva procente până la Paştele ortodox.