METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Data publicării:
Vant meteo vremea GettyImages noiembrie 2015

 

Foto: Gulliver/Getty Images

În Banat, până în data de 4 decembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în medie între 10 și 12 grade Celsius. Ulterior, valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor situa, în perioada 5 — 8 decembrie, la medii de 8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 — 5 grade Celsius, adică de mediile normale ale perioadei. Temperaturile minime vor fi în general pozitive, în medie, între 1 și 4 grade Celsius, exceptând ultimele nopți din interval când vor scădea spre valori medii de minus două și 0 grade Celsius. În 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, dar precipitații slabe mai pot apărea și în zilele de 2 și 5 decembrie, precum și după data de 8 decembrie.

În Crișana, vremea va fi caldă până în data de 4 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 și 10 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor situa în perioada 5 — 8 decembrie la medii de 6 — 8 grade Celsius, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 grade Celsius, adică de mediile climatologice specifice perioadei. În prima săptămână temperaturile minime vor fi ușor pozitive, în medie, între 1 și 3 grade, în timp ce în cea de-a doua acestea se vor situa la valori medii de minus două și 0 grade Celsius. În primele două zile ale intervalului vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, izolat moderate cantitativ, dar precipitații slabe mai pot apărea pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.

În Transilvania, până în jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile normale ale perioadei, de două grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de zero grade, în prima săptămână din interval, apoi vor scădea treptat și vor ajunge în ultimele nopți, în medie, spre minus 4 grade Celsius. În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță sau ninsoare în estul regiunii. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.

În Maramureș, vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse în medie între 5 și 7 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de două grade Celsius. În prima săptămână din interval, temperaturile minime se vor situa la medii în jurul valorii de 0 — un grad Celsius, după care vor scădea ușor și vor ajunge în medie spre minus 4 grade, în ultimele nopți.În primele două zile ale intervalului vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, dar precipitații slabe pot apărea și în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 și după 7 decembrie.

În Moldova, până în jurul datei de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade și minime în jurul a zero grade Celsius. Apoi temperaturile vor marca o scădere ușoară, astfel încât cele diurne vor ajunge la medii de 4 grade Celsius, iar cele nocturne la minus două grade. În primele trei zile ale intervalului vor apărea ploi slabe pe spații mici, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată începând cu data de 8 decembrie.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit de-a lungul celor două săptămâni de prognoză și, până pe data de 8 decembrie, se vor situa, în medie, între 8 și 10 grade, apoi în jurul valorii de 6 grade. Și regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori pozitive cuprinse, în medie, între 1 și 4 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

În Muntenia, vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 și 11 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, în jurul a 5 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa la medii de 1 — 2 grade în prima săptămână din interval, după care vor scădea ușor, spre minus două grade în ultimele nopți. Precipitații slabe, ploi sau burniță, vor fi posibile în special în intervalul 8 — 11 decembrie.

Până în jurul datei de 8 decembrie, în zona Olteniei, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 9 și 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius. În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse între 1 și 4 grade în prima săptămână de prognoză, apoi temperaturile minime vor scădea treptat și vor ajunge spre minus două grade pe parcursul ultimelor nopți. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

La munte, până în data de 2 decembrie și după data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul a 0 grade Celsius, în timp ce în restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse între 2 și 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni, cu cele mai scăzute valori, de—6 grade în primele și în ultimele nopți.

În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, temporar, vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un nou ajutor de la stat, 1.250 de lei pe lună timp de un an. Cine sunt românii care...
Digi FM
David Popovici, criticat public pentru că și-a cumpărat mașină de lux la 20 de ani: „O decizie extrem de...
Pro FM
Shakira, susținută de Chris Martin după despărțirea de Gerard Piqué: „El a fost acolo pentru mine”
Film Now
Sebastian Stan, în centrul atenției la Globurile de Aur 2025, unde a fost însoțit de iubita lui. Ce mesaj i-a...
Adevarul
Liderul separatist din Transnistria neagă ajutorul Chișinăului privind criza energetică: Toate acestea sunt...
Newsweek
Blocaj la Casa de Pensii. Sistemul informatic nu funcționează. Ce pensii nu vor crește?
Digi FM
Ce a răspuns Florin Piersic când Dan Negru l-a sunat să-l întrebe dacă este adevărat că s-a retras la...
Digi World
Şapte tipuri de cancer sunt legate de consumul de alcool. Ce măsuri solicită autoritățile medicale din SUA
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
(VIDEO) Discursul emoționant al lui Sebastian Stan după ce a câștigat Globul de Aur. Actorul a rostit câteva...
UTV
Sebastian Stan a castigat primul Glob de Aur din cariera pentru rolul sau din „A Different Man”. Mesaj...