Cei 11 mergeau, de obicei, la minerii blocați în subteran de peste 50 de ore și le duceau alimente. Ei au decis însă, astăzi, să rămână alături de cei 22.
Aceștia din urmă s-au blocat, miercuri, în subteran la Roşia Montană, cerând să vină acolo preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situaţia economică a zonei şi despre proiectul minier. Ei au continuat şi joi protestul în galeria Cătălina-Monuleşti, reamintește Mediafax.
Preşedintele Sindicatului „Viitorului Mineritului Roşia Montană”, Cristian Albu, a declarat că minerii blocaţi în subteran îl consideră pe preşedintele Senatului „principalul vinovat de tergiversarea luării unei decizii în privinţa proiectului minier”.
Potrivit lui Cristian Albu, oamenii sunt disperaţi deoarece le expiră contractele de muncă la 1 octombrie şi, în lipsa unei decizii privind începerea proiectului minier, se aşteaptă să îşi piardă slujbele.
El a mai spus că aproximativ 350 de angajaţi ai companiei miniere au contracte de muncă pe perioadă determinată, care expiră la 1 octombrie.
Minerii sunt hotărâţi să rămână în subteran până când Guvernul va aproba exploatarea de la Roșia Montană.
„Noi, din momentul în care am intrat pe galerie, suntem conştienţi că putem să nu mai ieşim. Şi n-are importanţă că stăm aici zile întregi sau cât va trebui să stăm”, spune unul dintre protestatari.