Legea spune clar că bonurile de masă pot fi folosite doar pentru cumpărarea alimentelor. Patronul farmaciei spune însă că nu încalcă regulile, pentru că nu vinde antibiotice, ci doar vitamine şi medicamente de bază în schimbul tichetelor.
Administratorii au mai avut probleme cu legea - anul trecut au fost amendaţi cu 20.000 de lei pentru că aveau pe rafturi medicamente expirate de trei ani. Mai mult, cinci din cele opt unități ale lanţului de farmacii au fost închise de reprezentanții Ministerului Sănătății pentru că nu aveau aviz de funcţionare.
Clienţii sunt mulţumiţi pentru că pot să cumpere medicamente cu bonuri de masă.
„Este un punct foarte bun, pentru că nu din toate farmaciile se poate cumpăra ceva cu bonuri de masă, şi de asta am ales varianta aceasta”, a spus o clientă.
Reprezentanții farmaciei admit că, în felul acesta, fac vânzări mai mari, dar spun că sunt de folos celor care nu au suficienţi bani să cumpere medicamente.
„Decât să ia bonul de masă şi să cumpere de băut sau altceva, care să-i facă rău... Eu nu cred că este o metodă rea. Noi eliberăm pe bază de bonuri numai produse parafarmaceutice de genul aspirină, paracetamol. Deci nu antibiotice, nu ce este pe prescripţie medicală”, a explicat o farmacistă.
În privinţa bonurilor de masă, legea este însă clară.
„Cu ele pot fi cumpărate doar produse alimentare. Acest aspect nu poate fi verificat de cei de la FISC”, a declarat Robert Dîncă, președinte CJAS Iași.
Reprezentanţii farmaciei care vinde medicamente în schimbul bonurilor de masă spun că vor continua să funcţioneze astfel şi că se vor opri doar când primesc somaţie oficială, de la autorităţi.